Câini
- Detalii
- Bolile la câini
Glaucomul este o afectiune in care apare o presiune ridicata la nivelul ochiului. Presiunea oculara este reglata in mod normal de catre fluidele care intra si ies, la o rata echilibrata. Daca se produce prea mult fluid sau este drenat prea putin, presiunea de la nivelul ochiului creste, cauzand leziuni retinei si nervului optic. Glaucomul poate fi dureros si aproximativ 40% din cazuri conduc la orbire intr-un an. Daca tratamentul nu este inceput la cateva ore de la cresterea presiunii, vederea va fi probabil pierduta. Glaucomul este o crestere a presiunii din interiorul ochiului, cunoscuta ca si presiune intraoculara (IOP), dupa un punct specific de la care vederea este compromisa sau nu mai poate fi restabilita. Glaucomul este o cauza frecventa a orbirii atat la oameni cat si la animale.
- Detalii
- Stefan Alexandru
- Detalii
- Bolile la câini
Erlichioza este o boala infectioasa transmisibila prin muscatura de capusa, cauzata de microorganisme din genul Ehrlichia, o bacterie ce apartine familiei Ehrlichiaceae. Bacteria ataca celulele sanguine ale cainelui, determinand o infectie cronica.
- Detalii
- Monica Nita
- Detalii
- Bolile la câini
Boala cardiaca poate exista fara ca animalul sa fie in „insuficienta cardiaca”. Termenul de insuficienta cardiaca se refera la situatia in care boala cardiaca a ajuns intr-un stadiu terminal, in care inima nu mai reuseste sa compenseze deficitele cauzate de boala si abia atunci incep sa apara simptomele generale ale bolii.
- Detalii
- Monica Nita
- Detalii
- Bolile la câini
Hipotiroidismul, sau o glanda tiroida hipoactiva, este de intalnit la caini, desi majoritatea cainilor cu hipotiroidism dezvolta aceasta boala la varsta de adult.
- Detalii
- Stefan Alexandru
- Detalii
- Bolile la câini
Tumorile sau cresterile regasite la nivelul ochilor prietenilor nostri canini nu sunt un caz neobisnuit pentru cei ce se afla in domeniul veterinar.
- Detalii
- Stefan Alexandru
- Detalii
- Bolile la câini
Otita externa reprezinta o inflamatie sau infectie a canalului auditiv extern. Mai multi factori pot cauza sau contribui la instalarea otitei externe. Parazitii (acarienii urechii, capusele), corpii straini (ariste, solutii auriculare uscate, cerumen uscat, foliculi pilosi desprinsi), bolile alergice (dermatita atopica canina, alergiile alimentare) si bolile ce cauzeaza intarzierea procesului de regenerare a pielii (defecte ale cheratinizarii), reprezinta, toate, factori care cauzeaza in mod direct otita externa.
- Detalii
- Monica Nita