Joi, Iunie 20, 2024

De la medici veterinari cu ❤️ dragoste ❤️ pentru prietenii voștri

10 lucruri despre relatii pe care le putem invata de la caini - sfaturi de la un medic veterinar

Ce sfaturi despre viata si reusita in casatorie poti invata de la un caine? Un medic veterinar din SUA...

Alimentatia dihorilor – cum ii hranim corect ?

Dihorii domestici ( Mustela putorius furo) sunt animale strict carnivore care necesita o cantitate mare de...

Animalele de companie legate de mentinerea unei sanatati mentale mai bune si reducerea sentimentului de singuratate, in timpul carantinei, arata un nou studiu

Detinerea unui animal de companie pare sa actioneze ca un tampon impotriva stresului psihologic in...

Aplicatia gratuita ca sa afli CE TE INTEAPA

Un grup de cercetatori de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, de la...

Revistele Veterinarul PETView all

Revista Veterinarul Pet nr 5

Revista Veterinarul Pet numarul cinci a aparut pentru iubitorii de animale de companie care isi doresc sa fie informati corect despre ingrijirea necuvantatoarelor.

logo euroveterinarian

Asociația Veterinarul


Declarația privind Confidențialitatea și Datele cu Caracter Personal și Cookie-uri

Declarația privind Confidențialitatea și Datele cu Caracter Personal privind utilizarea tuturor website-urilor platformei www.veterinarul.ro administrată de Asociația Veterinarul, respectiv la Buletinul Informativ, Revistele Veterinarul Știință și Practică, Veterinarul Pet, Veterinarul Fermă, Veterinarul Business, Jurnalul Veterinarul, Cursurile Veterinarul, Directorul Veterinar, Indexul Veterinar si Enciclopedia Veterinarul.

Vă încurajăm să citiți integral Declarația privind Confidențialitatea și Datele cu Caracter Personal de pe platforma veterinarul.ro pentru a înțelege exact cine suntem și ce facem. Suntem un partener de încredere și responsabil pentru toți membrii noștri. Ca și până acum și de acum încolo acționăm într-o manieră deschisă și transparentă, în conformitate cu deontologia medicală veterinară, cu legile și reglementările aplicabile, inclusiv prin furnizarea către membrii noștri a informațiilor actualizate cu privire la colectarea și utilizarea datelor personale conform legislatiei GDPR.

Declarația de interese.

Organizația noastră este o instituție neguvernamentală, nonprofit și apolitică a cărui scop exclusiv este acela de a fi un suport informațional pentru medicii veterinari români și pentru domeniile conexe acestei profesii, conform statutului validat de o instanță de judecată la data înființării organizației. Ca și organizație nu avem nici o activitate economică generatoare de profit care să fie direct legată de activitățile veterinare sau să se interesecteze cu astfel de activități (vânzarea de medcamente, echipamente medicale, hrana sau furaje pentru animele, etc). Suntem imparțiali și respectăm voluntar, întrutotul atât principiile deontologice medicale veterinare, principiile deontologice ale unui organism de presă independent cât și Codul Deontologic al Jurnalistului Elaborat de Convenţia Organizaţiilor de Media. Având în vedere aceste aspecte trebuie să stiți că organizația noastră nu este interesată și nu realizează colectarea pentru prelucrarea datelor personale în scopuri comerciale, politice sau de altă natură. Informațiile pe care ni le furnizați sunt utilizate exclusiv pentru a informa, prezenta și partaja corect informația veterinară.

Informare specială.

Medicul veterinar este o persoană publică aflat în serviciul comunității. O parte importantă a activității sale profesionale o constituie informarea în domeniul medical veterinar și în domeniile conexe. Informația medicală veterinară de specialitate nu este destinată publicului general din motive de deontologie medicală veterinară cât și din considerente de impact psihologic sau social. Ca urmare, websiteurile sunt organizate separat pentru medicii veterinari cu acces controlat și separat pentru proprietarii de animale de companie, animale de fermă sau publicul larg. Astfel este necesar să colectăm anumite informații de la utilizatori pentru a departaja și prezenta informațiile corect pentru aceste categorii prezentate și a respecta toate principiile deontologice cât și toate prevederile legislative în domeniu.

Pe de altă parte proprietarii de animale, de companie sau de fermă, doresc să fie informați corect despre problemele și pasiunile lor referitor la aceste animale. Ca urmare oferim acestora exclusiv informații veterinare verificate medical veterinar de natură să îi ajute în asigurarea unei vieți mai bune pentru companionul lor sau pentru întreținerea și exploatarea corectă a animalelor de fermă. Pentru ca informațiile să fie corect furnizate este necesar să primim din partea acestora câte informații de bază care să ne permită organizarea și prezentarea informației în format accesibil dar și științific.

Cadrul Legal.

Începând din data de 25 mai 2018, devin aplicabile în mod direct, în toate statele Uniunii Europene, prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date. Ca urmare organizația noastră este pe deplin conștientă de importanța acetei reglementări, de importanța respectării confidențialității datelor personale. Ca și până acum organizația noastră a respectat întrutotul atât legislația națională și internațională privind prelucrarea datelor cu caracter personal cât și principii proprii deontolgice cu privire la aceste aspecte. Pentru a ne conforma întrutotul noii legislații am adoptat la nivelul întregii organizații a prezentei Declaraţie de confidenţialitate şi protecţia datelor cu caracter personal. Protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal se bazează pe Regulamentul (CE) nr. 45/2001 al Parlamentului European și al Consiliului UE (JO L8 din 12.1.2001).

Tipurile de date cu caracter personal pe care le colectăm

Pentru a avea acces la toate facilitățile oferite de Asociația Veterinarul și care constau exclusiv în oferirea de informații medicale veterinare sau conexe pentru medicina veterinară și domeniile de interes, este necesar să ne comunicați informații minime despre dumneavoastră unde să vă oferim aceste informații și să colectăm anumite date, respectiv:

  • A) Informații cu caracter general despre utilizator pentru conectare: nume și prenume, username, adresa de email, tipul de animal de companie/ferma deținut, domeniul de interes medical veterinar.
  • B) Informații de contact pentru medici veterinari și personalul de spec