Joi, Iunie 20, 2024

De la medici veterinari cu ❤️ dragoste ❤️ pentru prietenii voștri

Durata medie de viata a unui dihor domestic este de la cinci la opt ani. Medicii veterinari considera ca un dihor este adult la trei ani si batran cand are cinci sau mai multi ani.

Ca sa ne dam seama de durata lor de viata, specialistii considera ca un an de viata al unui dihor este aproximativ egal cu 10 -14 ani din viata omului. Ca urmare, schimbarile legate de sanatate pot aparea destul de rapid, pe masura ce dihorul imbatraneste.

Toti dihorii trebuie sa fie supusi unui examen fizic anual. Dupa varsta de trei ani, testele de sange anuale pot ajuta la detectarea modificarilor in functie a ficatului, pancreasului, rinichilor si altor organe. Dupa varsta de cinci ani, la fiecare sase luni ar trebui efectuate analize de sange si urina precum si o radiografie pentru a monitoriza modificarile dimensiunii si formei inimicii si altor organe. Scopul acestor examinari este de a asigura ca dihorul dvoastra este sanatos, pentru a putea dezvolta un plan de sanatate impreuna cu medicul veterinar pentru prevenirea viitoarelor probleme de sanatate si sa oferiti ingrijirea necesara tratarii afectiunilor din trecut.
In plus fata de examinarile anuale, dihorul dumneavoastra ar trebui vazut imediat de un medic veterinar daca apar oricare din urmatoarele semne de boala:

  • varsaturi,
  • diaree,
  • lipsa poftei de mancare,
  • respiratie dificila sau
  • letargie excesiva.