Duminică, Aprilie 28, 2024

De la medici veterinari cu ❤️ dragoste ❤️ pentru prietenii voștri

Acesti dihori pufosi, saltareti si iubitori de distractie, pot acumula fara intentie o multime de probleme in trupurile lor fragile, aproape lipsite de umeri. Iata ca incercam sa ajutam proaspetii proprietari de dihori sa isi protejeze prietenii mici si blanosi cu ajutorul acestor sfaturi din partea Drd. Tracey Ritzman, diplomat al Consiliului American al Practicienilor Veterinari:

1. Dihorii, precum cainii si pisicile, necesita vaccinari periodice si ingrijirea sanatatii. Deci, asemeni cainilor si pisicilor, dihorii au nevoie de vizite regulate la veterinar pentru intrunirea acestor necesitati. Se recomanda vaccinarea periodica a acestora, impotriva virusului Distemper si impotriva rabiei. In mod ideal, dihorilor ar trebui sa li se administreze numai vaccinuri monovalente, aprobate special pentru ei.

Proprietarii de dihori trebuie sa se sfatuiasca cu veterinarul din localitate in legatura cu recomandarile pentru vaccin.

2. Dihorii, ca si animale de companie, au, de asemenea, si necesitati alimentare specifice, beneficiand in acest sens de o varietate intreaga de diete comerciale. Prin urmare, administrati-le hrana speciala speciala pentru ei. Avertisment: administrarea de hrana pentru pisici dihorului, implica anumite consecinte. Prin urmare, cereti medicului veterinar recomandari nutritionale pentru ei.
3. Dihorii nu au astampar. Adora sa se joace, sa alerge si sa descopere lucruri prin casa, care ar trebui sa ramana ascunse. Asigurati-va ca feriti de dihori zonele de risc din casa. De exemplu, ar trebui sa fiti cu ochii in patru la cablurile pe care animalele le-ar putea roade, sau la jucariile mici, mai ales din plastic sau cauciuc, pe care acestia ar putea sa le inghita.