Joi, Iunie 20, 2024

De la medici veterinari cu ❤️ dragoste ❤️ pentru prietenii voștri

Hamsterii pot considera stresant sa fie luati in brate si manipulati, deoarece in salbaticie ei sunt o specie prada. Invatand sa va manipulati corect hamsterul, va veti asigura ca ca nu va va considera o amenintare.

Reactia unui hamster la manipulare va depinde de experientele sale anterioare, asa ca este este important sa aveti rabdare. Acest lucru le va permite sa devina mai increzatori si sa se simta confortabil in preajma dumneavoastra.

Intotdeauna miscati-va incet si vorbiti in liniste in jurul dvs. hamsterul, pentru a evita sa il speriati. Incercati sa intrati intr-o rutina cu hamsterul dumneavoastra, astfel incat acesta sa se obisnuiasca sa fie manipulat in mod regulat. Nu incercati sa invatati hamsterul cu interactiunea intr-o singura zi. Perioada de manipulare la sfarsit de saptamana - ar trebui sa fie mai frecventa si sa faca parte din rutina dvs.

Rutina zilnica obisnuita a hamsterului

Asigurati-va ca alegeti o perioada in care hamsterul dvs. hamsterul nu se odihneste sau nu doarme - deranjarea hamsterilor atunci cand se odihnesc le poate provoca stres.

Invatati sa va manipulati corect hamsterul, astfel incat animalul dvs. de companie sa nu se simta anxios si permiteti-i sa va cerceteze mainile in timpul lor liber. Ridicati hamsterul prin introducerea lui in maini si apoi deschizandu-va usor mainile astfel incat hamsterul dvs. sa se aseze peste ambele palme. Pentru siguranta si pentru a evita caderile si ranirile, tineti intotdeauna hamsterul aproape de o suprafata, cum ar fi o masa sau o poala dumneavoastra.

Tratati hamsterul cu multa delicatete si rabdare. Acestia sunt niste companioni extrem de activi, care au nevoi complexe legate de ingrijire. Nu uitati ca hamsterii traiesc in medie aproximativ doi ani si ca au nevoie de o familie responsabila care sa le ofere atentia de care au nevoie.