Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

De la medici veterinari cu ❤️ dragoste ❤️ pentru prietenii voștri

Boston Terrier-ul are o blana asemeni unui frac si o atitudine cu stil. El este prietenos, si entuziast in tot ceea ce face. El se intelege bine cu copiii, cu alte animale si aproape cu oricine se intalneste. In intregime, este este un caine mic de companie fantastic.

In ciuda aspectului sau beligerant, Boston terrier-ul este un caine care iubeste si nu se cearta. Una dintre putinele rase cu origine in Statele Unite, Bostonul a fost crescut pentru a fi cel mai bun prieten, fericit sa faca aproape orice atat timp cat se afla alaturi de familia sa umana. Si el poate merge absolut oriunde cu acestia: nu doar ca el este de dimensiuni mici pregatit pentru orice situatie, el este si printre putinii ctini care este mereu formal imbracati, marcajele sale semanand cu un frac bine croit.

Boston Terrier-ul poate fi un caine care sta mereu pe canapea, la fel de bine cum poate fi si un atlet – orice doriti sa faceti, el va fi acolo langa dvs. El este de asemenea suficient de agil si inteligent pentru a face orice, de la invatarea trucurilor noi la participarea in concursuri de agilitate, ascultare sau orice alt sport. Si de obicei nu trebuie sa va ingrijorati despre atitudinea lui; un Boston bine crescut, bine socializat, se intelege bine cu copiii, strainii dar si cu alte animale.

Mai mult decat atat, Bostonul (unii oamenii ii spun Boston Bull Terrier) nu este nici greu de dresat acasa si nici nu este un latrator enervant. El naparleste foarte putin si nu necesita o toaletare complexa. Un caine destul de robust, luand in considerare faptul ca are o greutate cuprinsa intre 4.5 si 11 kg, Boston Terrier-ul este potrivit pentru un apartament, la fel de bine cum se potriveste si pentru o viata in la curte.

Daca Boston Terrier-ul pare animalul perfect de companie, acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta rasa a fost crescuta pentru a fi chiar in acest fel. El este pur si simplu bun pentru scopul in care a fost crescut, desi, asemeni tuturor cainilor, el necesita exercitiu, dresaj si socializare pentru a evita problemele de comportament.

El este un caine mic, care arata destul de bine. Desi Bostonul negru cu alb este cea mai cunoscuta varietate, rase permite si un anumit numar de culor inchise – inclusiv un model tigrat distinctiv. Ceea ce impartasete acest caine este un aspect distinctiv: o fata simpatica cu un maxilar patrat si cu urechi ridicate care uneori sunt cupate, dar cel mai bine e sa fie lasate sa se ridice singure (Cuparea urechilor este o procedura cosmetica care nu ofera nciiun beneficiu de sanatate cainelui).

Aspecte importante despre Boston Terrier

  • Boston Terrierul este mereu acasa si niciodata nu intalneste un strain; oricine este un potential nou prieten.
  • Boston Terrierul are culoarea asemanatoare unui frac de negru si alb, dar el poate avea de asemenea culoarea tigrata sau cafenie cu pete albe. Blana sa scurta este simplu de ingrijit si naparleste putin.
  • Boston Terrierii se inteleg bine cu copii, precum si cu alte animale.
  • Boston Terrierul isi ia numele din Moston, Mass, unde a fost crescut.
  • Greutatea unui Boston variaza de la 5.5 la 11 kg, majoritatea cantarind 6-7 kg, fiind usor de purtat dupa dvs.
  • Boston exceleaza in sporturile pentru caini, inclusiv in cel e agilitate, de aruncare a mingii, de ascultare si de cursa. Ei sunt de asemenea caini buni pentru terapie.

Istoricul Boston Terrierilor

Numit cavalerul american, Boston Terrier-ul provine dintr-o mostenire care inceput inisial in zonele urbane ale Bostonului, Mass. El se trage dintr-un caine numit Judge, care a fost probabil o incrucisare intre Bulldog si rasa pe cale de disparitie English Terrier. Proprietarul lui Judge l-a imperecheat cu un Buernett Gyp si unul dintre puii rezultati a fost Wells Eph. Puii lui Eph sunt stramosii Boston Terrierilor de astazi.

Cainii mici cu capul rotund si cu cozile sub forma de tirbuson, au fost prima data cunoscuti ca si Cap Rotund, Cap sub forma de Glont sau Bull terrier, dar in anul 1889, ei au luat denumirea oficiala de Boston Terrier. Clubul American de Canisa a recunoscut rasa in anul 1893.

Astazi, Bostonul se afla pe locul 20 intre rasele inregistrate de catre Clubul American de Canisa, scazand cu doua locuri de pe pozitia 18 in anul 2000. Farmecul sau general asigura faptul ca popularitatea sa se va mentine.

Temperamentul si Personalitatea unui Boston Terrier

Boston Terrierul combina entuziasmul de la stramosii lui Terrieri cu blandetea si bunul simt al celor de tip Bulldog. El de asemenea are un simt al umorului dezvoltat si adora sa se alinte. Bostonul este destept, se bucura de atentie si iubeste oamenii, in special daca acest lucru inseamna sa stea in brate sau sa se odihneasca pe canapea sau in pat. Sa vp asteptati ca un Boston sa fie incantat atunci cand isi intampina musafirii, dar acesta se va linisti odata ce le-a oferit intampinarea corespunzatoare. Bostonul se poate distra si singur, in special daca are o jucarie favorita sau doua, dar el mai degraba ar face ceva impreuna cu familia sa.

Unii caini din rasa Boston Terrier au reputatia de caini foarte activi, dar acest lucru nu este un caracter de rasa. Un caine bine dresat, bine socializat, adora plimbarile si este jucaus, dar nu are cerinte obositoare de timp si de atensie. El se va adapta la programul dvs., dar asta nu inseamna ca il puteti lasa singur tot timpul. El are nevoie de o familie care sa aprecieze si sa isi doreasca compania sa.

Boston Terrierii adora copiii, iar copiii il iubesc la schimb. Acest lucru nu inseamna ca adora sa fie chinuiti. Invatati copiii cum sa trateze cainele si supravegheati momentele de joaca, in special cand sunt implicati copii foarte mici. Bostonul este un prieten bun cu alte animale. Nu este deloc neobisnuit sa gasiti un Boston Terrier dormind alaturi de pisica din casa. Daca lucrati toata ziua, ar fi frumos sa mai aveti un caine din aceeasi rasa pentru a-si tine companie unul altuia.

Boston Terrierul vrea sa multumeasca si in general invata repede, dar fiecare caine este un individ in parte. Unii sunt mai usor de antrenat decat altii. Daca Bostonul dvs. nu pare sa se adapteze la program, incercati sa observati ce il motiveaza. De obicei hrana functioneaza, dar lauda sau o jucarie favorita ar putea fi de asemenea cheia catre un dresaj de succes.

Un sfat: orice caine, indiferent cat de placut, poate dezvolta comportamentul nedorit de latrat, de sapat si alte comportamente nedirute daca se plictiseste, nu este dresat sau nu este supravegheat. Si orice caine poate fi un adevarat test pe parcursul adolescentei. In cazul unui Boston, anii de „adolescenta” incep la sase luni si continua pana la varsta de doi ani.

Incepeti dresajul din ziua in care ati adus cainele acasa. Chiar la varsta de opt saptamani, el este capabil sa absoarba orice il invatati. Nu asteptati pana cainele are varsta de sase luni pentru a incepe dresajul deoarece veti avea de a face cu un caine mai incapatanat. Daca este posibil, il puteti duce la un curs de dresaj pana la varsta de 10-12 saptamani si socializati-l mult. Totusi, trebuie sa fiti constienti ca aceste clase de dresaj necesita anumite vaccinuri (precum cel impotriva tusei de canisa) si multi medici veterinari recomanda expunerea limitata la alti caini si la locurile publice pana cand vaccinurile initiale (inclusiv rabia, distemper si parvovirus) ai fost completate. In locul dresajului formal, puteti incepe antrenamentul acasa si il puteti socializa cu membrii familiei si cu prietenii pana cand vaccinurile sunt complete.

Discutati cu crescatorul si descrieti exact ce cautati la un caine si cereti sfatul in alegerea acestuia. Crescatorii vad caini zilnic si pot face recomandari precise odata ce stiu cateva informatii despre stilul dvs. de viata si despre personalitatea dvs. Indiferent ce cautati la un Boston Terrier, cautati un caine ai carui parinti au personalitati frumoase si care au fost bine socializati de la varste fragede.

Ce trebuie sa stiti despre sanatatea unui Boston Terrier

Toti au potentialul de a dezvolta probleme genetice de sanatate, la fel cum toti oamenii au potentialul de a mosteni o anumita boala. Fugiti de orice crescator care nu va ofera o garantie de sanatate a cainilor, care va spune ca rasa este 100% sanatoasa si nu are probleme cunoscute sau care va spune ca acestia sunt izolati de partea principala a casei din motive de sanatate. Un crescator cu reputatie va fi sincer si deschis cu privire la problemele de sanatate ale rasei si ale incidentei cu care acestea apar in liniile sale.

Boston Terrierul este predispus la anumite probleme de sanatate. Iata o scurta descriere a ceea ce ar trebui sa stiti.

Boston Terrierii sunt printre cainii cu fata-turtita sau brahicefalici. Aceasta fata plata aduce cu ea multe probleme de sanatate, unele minore precum sforaitul si respiratul greoi, iar altele majore, inclusiv dificultati de respiratie care ar putea necesita interventia chirurgicala pentru a putea fi corectata, daca poate fi corectata pana in final.

Coada sub forma de tirbuson vine insotita de o problema numita hemivertebra, o incapacitate de a dezvolta oasele coloanei vertebrale. In timp ce unii caini ar putea fi asimptomatici, altii ar putea exprima semnele inca de mici, inclusiv incapacitatea de a se misca si lipsa coordonarii in mers la membrele posterioare. Cainele poate ajunge la paralizie, iar interventia chirurgicala este deseori singurul tratament. Fata plata a Boston Terrierului ii pune ochii sub riscul unui numar de afectiuni. Exista multe tulburari ale ochilor care apar la Boston Terrieri si problemele la acest nivel sunt cel mai des raportate la aceasta rasa. Acestea includ cataracta, ulcerele corneene si glaucomul. In cazul cataractei juvenile, un test genetic a permis crescatorilor sa identifice cainii care poarta gena si sa reduca incidenta problemei la aceasta rasa.

Un numar mic, dar destul de semnificativ de Boston Terrieri sunt surzi de o ureche, iar unii sunt complet surzi. Este important sa descoperim acest aspect cand cainele este cat mai tanar, deoarece ii va afecta dresajul si socializarea la varsta critica.

Boston Terrierii au o problema comuna cu multe alte rase mici: o afectiune cunoscuta sub numele de luxatia patelara, in care patela poate iesi de la locul sau. Unele cazuri sunt usoare, altele sunt severe si necesita interventia chirurgicala. Boston Terierii sunt de asemeena predispusi la problemele alergice care afecteaza de obicei pielea.

Nu toate aceste probleme sunt detectabile la un caine aflat in crestere si este imposibil de prezis daca un animal va dezvolta sau nu aceste afectiuni, motiv pentru care este bine sa gasiti un crescator cu reputatie care este dedicat cresterii animalelor sanatoase. Acesta ar trebui sa poata sa certifice faptul ca parintii cainelui (si bunicii etc.) au fost testati pentru defectele comune si au fost considerati sanatosi pentru imperechere. Aici intervin registrele de sanatate.

Crescatorii responsabili isi testeaza cainii pentru reproductie pentru bolile genetice si ii imperecheaza doar pe cei mai sanatosi si cu caracterele cele mai bune, dar uneori Mama Natura are alte planuri si un caine ar putea sa dezvolte una dintre aceste boli in ciuda practicilor bune de crestere. Progresele din medicina veterinara fac posibila, ca in majoritatea cazurilor, cainii sa poata trai o viata buna. Daca va luati un caine, intrebati crescatorul despre varstele din liniile sale si de motivul decesului exemplarelor.

Retineti faptul ca dupa ce v-ati luat un caine dumneavoastra aveti puterea de a-l proteja de una dintre cele mai comune probleme de sanatate: obezitatea. Mentinerea unui Boston la o greutate ideala este una dintre cele mai facile cai prin care ii puteti prleungi viata. Faceti tot ce este posibil preventiv pentru a va asigura ca animalul dumneavoastra este sanatos pe viata.

Bazele ingrijirii unui Boston Terrier

Bostul Terrierul are o blana scurta, moale, care este usor de toaletat si nu naparleste tare. Periati-l saptamanal cu o manusa-perie din cauciuc pentru a indeparta parul mort si pentru a-i mentine pielea sanatoasa.

Acest caine vesel nu are un miros specific de caine, deci nu ar avea nevoie de o baie, decat la cateva luni distanta. Restul reprezinta o ingrijire de baza. Taiati unghiile la fiecare cateva saptamani. Ghearele lungi se pot prinde in anumite lucruri si se pot rupe. Acest lucru este foarte dureros si va aparea o sangerare mare. Periati-i dintii frecvent pentru o sanatate dentara buna.