Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

De la medici veterinari cu ❤️ dragoste ❤️ pentru prietenii voștri

Pisica ta miorlaie asurzitor, miauna, vocalizeaza sau scoate zgomote pe care nu le intelegi? Iata cateva explicatii precum si cateva sugestii pentru a reduce acest comportament!

De ce miorlaie sau miauna pisica?

Miorlaitul excesiv ( sunetele pe care le scoate de parca ar vorbi) pot fi destul de ingrijoratoare pentru un iubitor de pisici. Exista mai multe motive pentru care pisica scoate aceste zgomote:

  • anumite rase, precum Siamezele, sunt mai susceptibile de a vocaliza decat alte rase.
  • unele pisici sunt surde (cel mai adesea pisicile albe cu ochi albastri) si vocalizeaza mai mult, deoarece nu aud zgomotul.
  • este posibil ca pisica sa fi primit mai multa atentie cand era pui, atunci cand vocaliza.
  • unele pisici dezvolta acest comportament atunci cand imbatranesc.
  • pisicile „vorbesc’ mai mult cu oamenii decat o fac intre ele. Se pare ca oamenii nu observa comunicarea intre pisici. Noi am facut pisicile vocale, pentru ca la asta raspundem noi. A fi mai constient la celelalte metode de comunicare ale pisicilor ar putea ajuta. Pisicile „vorbesc” numai atunci cand nu vedem ce incearca sa transmita. Problemele medicale care duc la durere sau alte anomaliii fizice, cum ar fi hipertensiunea arteriala, pot determina o pisica sa vocalizeze mai mult.

Ce ar trebui sa fac daca pisica miorlaie excesiv?


Programati o consultatie la cabinetul veterinar. Pentru pisicile de peste opt ani, pot fi necesare analize de sange, inclusiv nivelul hormonului tiroidian, analiza urinei deoarece boala hipertiroidiana este adesea responsabila pentru miorlait (mai ales daca are loc noaptea tarziu). De asemenea ar trebui masurata tensiunea arteriala, deoarece tensiunea arteriala crescuta si miorlaitul sunt legate.
Daca toate cauzele fizice au fost inlaturate, urmatorul lucru de facut este ca medicul veterinar sa faca o evaluare comportamentala amanuntita. Discutati problemele de comportament cu medicul veterinar. O evaluare comportamentala implica o discutie despre momentul in care pisica miorlaie si despre ce ai incercat sa faci pentru a opri acest comportament. Va trebui sa ii spuneti medicului veterinar si despre modul in care pisica dvs interactioneaza cu alte pisici, caini si oameni din familie.

Poate pisica dvs sa se confrunte cu anxietate si sa aiba nevoie de ajutor pentru relaxare?

Utilizati dispozitive inteligente pentru a inregistra audio si video comportamentul pentru vizita la veterinar.
Sprayati produse pe baza de feromoni speciali pentru pisici. Aceste produse ajuta la scaderea anxietatii pisicii. Programeaza sesiuni de joaca cu pisica ta. Folositi jucarii interactive, cum ar fi o undita cu pene sau o minge. Asigurati-va ca aveti cate o jucarie noua in fiecare zi si ascundeti jucariile din zilele anterioare. Acest lucru poate ajuta pisica sa consolideze un comportament bun si sa astepte cu nerabdare sesiunile de joaca. Achizitioneaza un copac pentru pisici si alte jucarii pe care se pot catara sau isi pot ascuti ghearele. Majoritatea pisicilor adora copacii pentru pisici. Acest lucru ajuta la scaderea nivelului de stres si la scaderea comportamentului nedorit. Rasplateste pisica cu recompensele ei preferate atunci cand este linistita. Pisica va invata ca atunci cand este linistita primeste tot felul de bunatati. Pleaca, fara sa reactionezi atunci cand pisica miorlaie pentru a arata ca acest comportament nu atrage atentia pe care o cauta. Miorlaitul si mieunatul pot fi deranjante pentru un iubitor de pisici. Cu multa rabdare si perseverenta, este posibil sa limitati sesiunile de vocalizari nedorite ale pisicii!
Mult succes!