Joi, Iunie 20, 2024

De la medici veterinari cu ❤️ dragoste ❤️ pentru prietenii voștri

Guvernul olandez a propus o lege care interzice deținerea de pisici și câini având caracteristici externe dăunătoare animalului. Interdicția a fost anunțată pe 21 ianuarie de către Ministerul Agriculturii, Naturii și Calității Alimentelor. Folosirea imaginilor în promovarea pe social media va fi de asemenea interzisă. Interdicția se aplică pisicilor cu urechile pliate (Scottish Fold) și câinilor și pisicilor cu fețe plate (Pug, Bulldog Francez, Pisica Persană, etc)

Guvernul național al Olandei propune interzicerea câinilor cu fața plată și a pisicilor cu urechile îndoite sau a animalelor care suferă de probleme de sănătate majore din cauza aspectului lor.

"Facem viața mizerabilă unor animale nevinovate, doar pentru că noi credem că sunt "frumoase" și "drăguțe"", a declarat vinerea trecută ministrul olandez al Agriculturii, Piet Adema, citat de Fox 11 News LA. 

Oficialii lucrează la o listă de animale care ar putea fi potențial interzise în Olanda, precum și la o eventuală scoatere în afara legii a partajării imaginilor cu acest tip de animale de companie pe rețelele de socializare, pentru a descuraja popularizarea rasei datorită aspectului lor atrăgător.

Proprietarii care au deja animale de companie cu fața plată sau urechile îndoite vor putea să le păstreze până la decesul acestora.

Nuanțele interdicției nu au fost încă stabilite, dar oficialii guvernului olandez au dorit să anunțe publicul că urmează o interdicție, iar persoanele care se gândesc să achiziționeze un nou animal de companie ar trebui să ia acest lucru în considerare.

 

Probleme de sănătate cauzate de fața aplatizată și urechile îndoite

Fața aplatizată a unor rase precum Bulldog-ul francez sau Bulldogul englez cauzează o mulțime de afecțiuni grave. Mare parte din câinii din aceste rase au probleme cronice de respirație și un risc crescut de accidente vasculare cerebrale cauzate de căldură. Pliurile de pe bot, specifice unor rase de acest gen cauzează infecții ale pielii și ale ochilor.

Sursa:

1. Federation of Veterinarians of Europe (FVE), https://www.facebook.com/EuropeanVets/photos/a.165427163527027/5931281646941521/
2. Fox 11 Los Angeles: https://www.foxla.com/news/netherlands-to-ban-flat-faced-dogs-cats-with-folded-ears-due-to-miserable-health-conditions