Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

De la medici veterinari cu ❤️ dragoste ❤️ pentru prietenii voștri

Stim ca vreti ce e mai bun pentru animalul dumneavoastra si intelegem reticenta de a va duce animalul la stomatolog, deoarece va temeti de procedura de anestezie. In primul rand, dorim sa va asiguram ca, sub un protocol corect de anestezie, aceasta estesigurasi este mult mai putin periculoasa decat boala parodontala, care se va dezvolta fara o igiena adecvata.

Iata cateva intrebari pe care le puteti adresa medicului veterinar pentru a va oferi liniste sufleteasca cu privire la siguranta animalului dumneavoastra:

Efectuati analize de laborator inainte de anestezie? 

Analizele de laborator vor fi recomandate de catre medicul veterinar pentru a evalua functionarea organelor interne inainte de anestezie. 

Cine realizeaza si monitorizeaza procedura de anestezie? 

Vi se va confirma ca animalul este monitorizat sub anestezie de catre un tehnician veterinar instruit/ medic veterinar, care monitorizeaza tensiunea arteriala, saturatia de oxigen din sange, dioxidul de carbon, frecventa respiratorie si temperatura corporala. Fluidoterapia intravenoasa trebuie administrata pe tot parcursul procedurii pentru a ajuta la mentinerea tensiunii arteriale a animalului dvs si ofera un acces intravenos pentru medicamente suplimentare, in cazul in care acestea sunt necesare 

Care este protocolul dumneavoastra pentru anestezia generala? 

Ar trebui sa vi se confirme ca tensiunea arteriala si  oxigenul din sange sunt monitorizate in mod constant de catre un tehnician veterinar instruit/medic veterinar; ca fluidoterapia intravenoasa si metodele de incalzire sunt aplicate pe toata durata procedurii.

Luati radiografia ca o practica standard pentru igiena dentara?

O igiena dentara veterinara va include radiografii. Aceasta este singura modalitate de a identifica alte probleme dureroase care pot exista in gura animalului dvs sub gingie, si in os, datorita bolii parodontale sau bolii endodontice. 

Folositi anestezie locala? 

Anestezia locala vine ca o completare a medicatiei analgezice inainte de anestezie, reduce nevoia de anestezie generala, imbunatateste siguranta procedurii si face ca recuperarea animalului sa fie mai rapida si mai putin dureroasa.

Care este protocolul dumneavoastra daca identificati o problema? 

Trebuie sa intrebati medicul veterinar de modul in care acesta se ocupa de boala pe care o gaseste si daca vi se vor comunica imediat rezultatele si optiunile de tratament. 

De asemenea, puteti sa il intrebati cum va trata problemele complexe pe care le gaseste, cum ar fi dintii rupti, pierderea de masa osoasa sau alte probleme. 

In multe cazuri, un specialist poate salva dintii cu procedurile de canal, spre deosebire de extractie - pastrarea dintilor intacti, atunci cand este posibil poate preveni viitoarele probleme dentare la un animal de companie.