Joi, Iunie 20, 2024

De la medici veterinari cu ❤️ dragoste ❤️ pentru prietenii voștri

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara și pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) informeaza despre derogarea temporara a respectarii unor conditii de intrare a animalelor de companie din Ucraina si a animalelor ce apartin cetatenilor  Ucrainei si cetatenilor Uniunii Europene care lucreaza in Rusia si doresc sa se intoarca sa se intoarca pe teritoriul comunitar cu animalele de companie. 

Din cauza conditiilor exceptionale generate de situatia din Ucraina pentru a evita eventualele dificultati cu refugiatii care vin din aceasta tara cu animale de companie, va informam ca, in conformitate cu articolul 32 din Regulamentul (UE) 576/2013 cu privire la derogarea de la conditiile prevazute pentru circulatia necomerciala a animalelor de companie, Romania autorizeaza circulatia necomerciala pe teritoriul lor a animalelor de companie astfel:

  1. Animalelor care indeplinesc conditiile de introducere in UE (identificat, vaccinat, cu/sau fara titrul de anticorpi) li se va permite intrarea.
  2. Pentru animalele care:

cod-qr-768x768.jpeg

Proprietarul animalului va putea indeplini toate formalitatile și procedurile dupa intrarea in Romania. Pentru detalii suplimentare puteti trimite un e-mail pe adresa infoucraina@ansvsa.ro.

Pentru facilitarea accesului refugiatilor din Ucraina cu animale de companie, ANSVSA a transmis instructiuni in teritoriu și la punctele de trecere a frontierei.