Duminică, Mai 12, 2024

De la medici veterinari cu ❤️ dragoste ❤️ pentru prietenii voștri

Multi copii isi doresc un animal de companie, dar parintii de regula sunt mai reticenti. Si aceasta se datoreaza faptului ca printii inteleg investitia de timp cu hranirea si ingrijirea unui animal de companie, precum si costurile asociate intretinerii acestuia. Desigur, exista parinti care vor fi de acord sa adopte un animal de companie in familie, dar mai intai acestia doresc sa se genul de animal de companie pe care il vor copiii va fi un animal de companie bun pentru ei. 

Soarecii ca animale de companie sunt draguti, mici, ieftini si destul de populari cu copii, mai ales ca sunt expusi la ei in multe desene animate si emisiuni de televiziune. 

Soarecii ca animale de companie pentru copii

Daca tu si copiii va doriti un sufletel cu care va puteti juca foarte mult, pe care il puteti manipula usor si pe care il puteti imbratisa, soarecul ca animal de companie s-ar putea sa nu fie cea mai buna alegere. Acestia sunt mici, sunt rapizi - destul de greu de manipulat pentru manutele mici, si pot zgaria sau musca destul de tare daca se sperie. Dar daca ai copii maricei, care deja sunt calmi si rabdatori, acest aranjament ar putea functiona. 

Soarecii pot fi manipulati destul de usor, dar au nevoie de o atingere blanda se desigur de multa rabdare, mai ales daca nu sunt obisnuiti cu prezenta oamenilor. Soarecii s-ar putea sa nu fie tocmai cei mai potriviti pentru familiile cu copii foarte mici, insa situatiile difera de la caz la caz. 

Cu toate acestea, daca familia dvs cauta un animal de companie pe care sa-l urmareasca cu placere(care nu este un peste), o pereche sau mai multi soareci de sex feminin pot fi o alegere excelenta. Soarecii ca animale de companie sunt distractivi de urmarit, si nu sunt foarte greu de ingrijit. 

Soarecii sunt extrem de inteligenti si nu ocupa mult spatiu. Copiilor le place sa ii priveasca alergand pe roti, cum tin diverse gustari in labute sau cum isi exploreaza habitatul. Sunt animale de companie linistite, care insa au o perioada de viata destul de scurta (de la unu la doi ani), iar pierderea unui animal de companie poate fi destul de dureroasa pentru un copil mic. 

Cati soareci ar trebui sa va luati?

Soarecii au tendinta de a fi mai fericiti atunci cand sunt in compania altor soareci, de aceea este recomandat sa adoptati mai mult de unul. Soarecii de sex masculin din acelasi cuib s-ar putea intelege, dar uneori exista posibilitatea de a deveni agresivi unul cu celalalt si s-ar putea sa fie nevoie sa ii separati. De asemenea, soarecii masculi au un miros specific, mai pregnant decat cel al femelelor, de aceea majoritatea medicilor veterinari recomanda adoptarea unor soareci femele pentru familiile cu copii. De regula, soarecii femele se inteleg bine, insa, incearca sa adopti mai multe din acelasi cuib sau soareci care deja traiau impreuna pentru a evita situatiile neplacute. Evident, daca adopti un soarece mascul si o femela si ii tii impreuna, convietuirea lor va duce mai mai multi urmasi, ceea ce trebuie evitat. Exista medici veterinari care pot castra/steriliza soarecii, insa desigur ca acest lucru va implica o interventie chirugicala pe micutul necuvantator. 

Siguranta soarecilor ca animale de companie

Va trebui sa inveti copiii sa se spele extrem de bine pe maini dupa ce s-au jucat cu soarecele, cu mancarea sau cu orice altceva din cusca acestuia. Si va trebui desigur sa depui un pic de efort pentru supravegherea, hranirea, cutarea si ingrijirea corecta a soarecilor. Nu puteti sa va bazati 100% pe copil pentru ingrijirea unui animal de companie, responsabilitatea fiind in mare proportie a dvs ca adult. Soarecii pot roade lemnul si hartia, astfel ca va trebui sa inspectati regulat cusca pentru a va asigura ca nu exista gauri facute de micutul rozator. Soarecii se pot strecura prin spatii foarte mici si se pot pierde, evident si rani, daca vor evada din cusca. 

Asigurati-va intotdeauna ca custile sunt inchise si ca soarecele este in cursa, dupa ce copilul dvs s-a jucat cu acesta. Atunci cand va lasati copilul sa se joace cu soarecele, asigurati-va ca acesta se joaca pe podea. Soarecii sunt extrem de rapizi si pot sari sau cadea din mainile copilului, iar daca copilul este in picioare, este posibil ca micutul rozator sa nu supravietuiasca cazaturii, mai ales daca exista obstacole in cale (scaune, etc).