Luni, Aprilie 29, 2024

De la medici veterinari cu ❤️ dragoste ❤️ pentru prietenii voștri

Aceasta este originara din Africa de Vest si habitatul sau natural este format din habitat acvatic cu zone forestiere dense sau de savana inundate. Mai jos aveti cateva sfaturi pentru a inteleage cum sa aveti grija si sa mentini aceasta specie de testoase acvatice in captivitate.

Intretinera broastei testoase Veterinarul PET

 

Cresterea animalelor & informatii privind dieta

Informatii scurte despre Pelusios castaneus

  • Durata de viata: 25 de ani medie, 30-50 de ani, in conditii ideale
  • Lungime: 20-24 cm (8-9)
  • Masculii sunt mai mici decat femelele avand pielea din zona fundului mai groasa si in forma de castron si o coada groasa.
  • Femelele au pielea din zona fundului plata si o coada mai subtire.

 

Istoria naturala

Aceste broaste testoase acvatice sunt native pentru Africa de Vest, care se intindein  Senegal, Sierra Leone, Guineea, Togo, Benin, Liban, Coasta de Fildes, Ghana, Gabon, si Angola de Nord. Habitatul lor natural este format din zonele acvatice cum ar fi mlastinile, cursurile de apa si lagunele, inconjurate de vegetatie densa forestiera sau de savana cu zone mlastinoase sau inundate.

Cum pot fi crescute. 

Habitatul artificial poate fi constituit  intr-un rezervor cu aproximativ 40 litri de apa. Un adult se simte confortabil intr-un bazin cu 75-150 litri apa sau mai multa; se poate ajunge pana la 280 litri sau mai mult in cazul in care tineti mai multe broaste impreuna. Suportul trebuie sa fie astfel amenajat incat o jumatate sa fie cu iarba sau de pietris si restul sa fie inclinat intr-o zona cu apa adanca. 

Instalatii necesare

Un filtru de apa bun care sa barboteze intreg volumul de apa frecvent este obligatoriu. Puteti amenaja cu succes semi-busteni sau plante de apa cu frunza mare sub care se pot ascunde.

Caldura si lumina: 

Acvariul pentru broasca testoasa ar trebui sa includa:

  • sisteme de incalzire submersibile - in mod ideal, temperatura apei din bazin trebuie sa varieze intre 26-28 ° C, in timpul zilei si nu mai mica de 24 ° C, pe timp de noapte.
  • spectru complet (UVB) de lumina - iluminat cu spectru complet va ajuta metabolismul calciului al broastei testoase, ceea ce este foarte important la toate reptilele, mai ales la cele care sunt tinere, in special in perioada de crestere. Temperatura si lumina sunt esentiale in perioada de crestere.
  • Termometru  -  este indicat sa monitorizati temperatura aerului. Temperatura aerului trebuie sa varieze in mod ideal intre 32-35 ° C.
  • Un higrometru, care masoara umiditatea este indicat pentru a mentine umiditatea mai mare de 50%, in orice moment. Acest lucru ar trebui sa fie usor de realizat, avand in vedere cantitatea de apa din bazin.

Calitatea apei. 

Este important sa se mentineti o calitate optima a apei pentru broaste testoase acvatice. Acest lucru ar trebui sa fie gestionat prin schimbarile de apa frecvente si un sistem de filtrare adecvat. Filtrare indeparteaza doar particulele in suspensie din apa si nu schimba calitatea apei de la sine. Schimbarile apei ar trebui sa se faca o data la fiecare 2 saptamani, cand este recomandat sa scoateti jumatate din apa existenta in bazin si sa o inlocuti cu apa proaspata. Apa trebuie schimbata in totalitate o data pe luna. Este recomandat ca apa sa fie testata pentru continutul de amoniu, azotat, azotit, oxigenul dizolvat, fosfat, pH. Benzile de testare sunt disponibile in magazinele de specialitate. Nu puneti apa de la robinet cu clor.

Parametrii ideali pentru broasca testoasa ar trebui sa fie: amoniu (<0,05 mg / l, zero este cel mai bine), nitratul (<0,3 mg / l), si oxigen dizolvat (> 6 ppm). Azotitul si fosfatul pot schimba pH-ul apei si ambele ar trebui sa fie zero. pH-ul poate varia, dar intre 6.8-7 este bun. Feriti-va sa schimbati pietrisul, deoarece pietrisul vechi serveste ca tampon si poate schimba pH-ul apei. Nivelurile ridicate de amoniu in apa au fost asociate cu boli de piele la broasca testoasa acvatica.

Lista de cumparaturi pentru habitat

  1. acvariu mare 
  2. pietre mari, bucati de lemn pentru acvarii
  3. Filtru de acvariu 
  4. spectru complet (UVB) de lumina
  5. incalzire independenta in apa 
  6. lampa de lumina cu hota 
  7. Lampi incalzire de preferat cu variator  
  8. termometru pentru aer
  9. termomentru pentru apa

Ce mananca broastele testoase de noroi

Dieta naturala a broastei testoase de noroi este formata din plante si animale. Broaste testoase acvatice mai tinere necesita o dieta pe baza de carne. Ca adult, ele mananca mai mult vegetatie (80%) decat carne (20%).

Legumele din dieta lor pot include, in principal, frunze proaspete de papadie, nap verde, mustar, varza rosie, frunze de salata verde, marar, patrunjel, andive, morcov si alte plante cu frunze verzi intunecate. Evita cantitati mari de varza si spanac, deoarece acestea ar putea impiedica absorbtia calciului. Salata din alimentatia corespunzatoare a reptilelor va asigura cantitatea adecvata de vitamine si minerale necesare pentru a preveni avitaminozele.

Partea pe baza din carne din dieta lor poate include bucati mici taiate din rame, viermi de carne, greieri, purici de apa, krill, bucati de pastrav si chiar pesti mici. Pelete de hrana preambalata pentru  broasca testoasa acvatica se pot da la testoasele acvatice tinere, iar la adulti doar ca o completare a alimentatiei de baza. 

In completare, se pot administra

  1. Un fruct sau doua, care se pot oferi ca un tratament.
  2. Praful de viermi cu o pulbere de calciu ce contine vitamina D3.
  3. Un supliment de vitamine poate fi, de asemenea, amestecat cu alimentele pentru a creste nivelul de vitamina A.

 

Probleme frecvente

Orice modificari ale apetitului si ale defecarii trebuie urmarite permanent si orice modificare trebuie sa va sugereze o consultatie la medicul veterinar. Problemele frecvente pot fi:

  • Hipocalcemie si boli metabolice osoase
  • Boli de rinichi
  • Boli respiratorii
  • Deshidratare
  • Distocia la femele la depunerea oualor 
  • Leziuni oculare
  • Consum slab de alimente
  • Constipatie
  • Agresiune intre masculi 
  • Boli de piele