Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Vremea rece pentru caini - tot ce trebuie sa stii

Cainele este un animal social prin natura sa si se comporta cel mai bine ca parte a unei familii, in cadrul careia duce o viata activa. Singuratatea este o stare nenaturala pentru un caine. Acestia au nevoie de socializare. Oamenii reprezinta companionul primar social, inlocuind in cele mai multe cazuri compania altor caini, ca necesar de atentie. Mare parte din caini, cu exceptia raselor toy, a puilor, a cainilor cu blana foarte scurta, a celor bolnavi sau a celor batrani, se pot adapta la viata in aer liber, cu conditia sa primeasca hrana necesara, ingrijire, adapost si atentie. 

Toti cainii trebuie sa aiba apa curata, hrana adaptata taliei precum si un mediu curat. Daca un caine este tinut afara, trebuie sa luati in considerare cateva aspecte importante, inainte de a cumpara sau construi un adapost/cusca, pe baza dimensiunii animalului. 

 • Plafonul trebuie sa fie cu aproximativ 8-10 cm mai inalt decat cel mai inalt punct al cainelui in pozitia sezand.
 • Latimea custii trebuie sa fie cu aproximativ 30 de cm mai mare decat lungimea cainelui. Lungimea cainelui este definita de organizatia Animal Human Society ca fiind distanta de la baza cozii pana la baza gatului. Aceste recomandari provin de la aceasta organizatie. 
 • Adapostul trebuie sa fie protejat de vant, cu usa spre est sau sud.
 • Intrarea in cusca trebuie sa fie in centru, astfel incat cainele sa se poata ghemui in colt, protejat de precipitatii. 
 • In cusca puteti pune un cos/pat cu o perna sau cu o saltea pe care sa poata dormi cainele. Ideal ar fi ca acoperisul custii sa poata fi ridicat, astfel incat aceasta sa poata fi curatata cu usurinta si sa asigure o ventilare pe timp de vara. 
 • Culoarea este de asemenea importanta, pentru ca un adapost de culoare inchisa absoarbe caldura, un lucru minunat pe timpul iernii, dar mortal pe timpul verii. 
 • Un adapost de culoare deschisa va reflecta caldura vara, dar nu va absorbi caldura iarna. Folositi o culoare medie, cum ar fi verdele sau luati in considerare un acoperis reversibil - negru pentru iarna si alb pentru vara. 
 • Adapostul trebuie sa fie ridicat deasupra solului, pe o platforma pentru a evita umezeala si scurgerile de ploaie. Nici un caine nu ar trebui sa traiasca intr-un padoc/adapost plin de noroi sau care balteste de apa. 
 • Adapostul ar trebui curatat cel putin o data pe luna iar cusca ar trebui curatata zilnic, pentru a evita eventualii paraziti sau microorganisme sa apara si sa se dezvolte. 
 • Cainii trebuie sa aiba mereu apa curata, rece la dispozitie. Vasele in care este pusa apa trebuie sa fie curate, ideal din inox, sa fie de marimea potrivita iar apa nu trebuie lasata la soare si nici sa inghete. 
 • Ingroparea recipietului de apa pe jumatate in pamant previne varsarea apei si pastreaza apa rece, atunci cand sunteti plecat de acasa. De asemenea, ancorarea unei galeti de plastic de 10 litri de gard sau in interiorul unei anvelope auto. Puneti apa la umbra vara si la soare iarna. 
 • Daca cainele nu este tinut intr-o curte cu gard - situatie de preferat pentru cainii crescuti in aer liber - ar trebui sa aiba padocul de cel putin 1,5 m latime si 2,5 m lungime si de asemenea sa aiba parte de exercitiu zilnic cu proprietarul sau. 
 • In cazul in care animalul este tinut pe un lant - situatie pe care nu o recomandam in nici un caz - deoarece poate face cainele agresiv- acesta ar trebui sa fie lung de macar 3,6 metri cu capetele pivotante pentru a preveni incurcarea lantului sau innodarea. 
 • Cainele nu ar trebui sa poarte lant de soc, decat in timpul antrenamentului. O zgarda din piele sau din material textil de dimensiuni adecvate taliei sau un ham cu inel de fixare sunt ideale. 
 • Cainii trebuie sa fie microcipati, sa fie vaccinati antirabic anual. 
 • Trebuie sa aveti grija ca nici unul din accesoriile pe are cainele le poarta sa nu devina motivul mortii acestuia. Ele trebuie puse astfel incat sa nu se poata agata, bloca in nici unul din spatiile din curte. 
Ultima modificareVineri, 25 Ianuarie 2019 14:50
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire