Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Un nou studiu sugereaza ca mancarea de pisici cu aroma de peste poate contribui la hipertiroidismul felin

In ultimele decenii, numarul pisicilor diagnosticate cu hipertiroidism a crescut. Potrivit rapoartelor cercetarilor de pana acum, exista mai multi factori care pot fi considerati responsabili pentru declansarea acestei afectiuni, printre care se numara si expunerea la substante ignifuge.

Un nou studiu sugereaza ca mancarea pentru pisici cu aroma de peste ar putea fi printre vinovati. Studiul efectuat de American Chemical Society a fost publicat recent in revista Environmental Science & Technology. 

Hipertiroidia este o tulburare hormonala care poate provoca la pisici pierderea in greutate, hiperactivitate, agresivitate, varsaturi, precum si alte simptome. Nimeni nu stie sigur ce anume cauzeaza aceasta afectiune. Unele studii au sugerat insa o legatura intre poluantii din mediu, inclusiv bifenii policlorurati (PCB) si eteri de difenil polibromurati (PBDE), care au fost interzisi in multe tari, pentru pericolul potential asupra oamenilor. Studii anterioare au detectat acesti compusi si produse secundare lor in probele de sange ale pisicilor. Dar produsele secundare, care pot avea, de asemenea, efecte toxice ar putea proveni natural din alte surse, cum ar fi pestele, un ingredient comun in mancarea pentru pisici. Hazuki Mizakawa, Kei Nomiyama si colegii acestora au dorit sa investigheze daca pisicile au fost expuse la acesti compusi de la hrana cu aroma de peste. 

Cercetatorii au testat hrana pentru pisici si probe de sange de la pisici. De asemenea, au efectuat in laborator diverse simulari privind modul in care corpul unei feline ar prelucra diversi PCB sau compusi inruditi PDBE. Rezultatele testelor au aratat ca niveluri ridicate de produse secundare in sange, provenind cel mai probabil de la mancarea cu aroma de peste si nu de la expunerea poluantilor din mediu. Sunt necesare insa studii mai amanuntite pentru a clarifica daca acesti metaboliti contribuie in mod specific la hipertiroidism. 

Sursa: pubs.acs.org - American Chemical Society

Last modified onTuesday, 05 February 2019 17:22
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire