8 ani Colectia Veterinarul
Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Stafidele, strugurii si alte otravuri alimentare pentru caini

Cainii care consuma stafide si struguri prezinta riscul pentru insuficienta renala acuta sau chiar fatala.

Majoritatea cainilor vor vomita o parte din stafidele si strugurii ingerati in cateva ore de la ingerare, dar leziunile ar putea fi deja prezente. Cainii care sufera de otravire cu struguri ar putea sa se opreasca din consumul hranei, sa dezvolte diaree si sa devina nelinistiti, cu semne de durere abdominala. In cele din urma, nivelurile sangvine ale calciului urca si urmeaza insuficienta renala.

 In cazul in care cainele consuma stafide sau struguri, induceti voma cat mai repede si transportati-l la medicul veterinar. Acesta ar putea necesita fluidoterapie pentru a curata toxinele.

Nucile de Macadamia sunt alte alimente care pot fi toxice pentru caini. Cainii care au consumat aceste nuci vor exprima semne usoare spre severe de slabiciune ale membrelor posterioare. Pana acum, cainii par sa isi revina la timp, dar tratarea cu carbune activ a grabit recuperarea.

Ceapa are compusi ai sulfului care pot conduce la un anumit tip special de anemie hemolitica. Acest lucru nu cauzeaza neaparat semne ale toxicitatii acute, dar poate fi detectat la analizele de sange. In cazul in care animalul de companie a ingerat ceapa, induceti voma si administrati carbune activ.

Drojdia activa din aluatul brut de paine va produce etanol pe masura ce painea creste. Acest lucru poate conduce la otravirea cu etanol la cainii care ingereaza aluat. Mersul dificil si comportamentul anormal ar putea fi primele semne observate. Cainele ar trebui dus la medicul veterinar, unde terapia cu fluide, impreuna cu carbunele activ si posibil antidotul iohimbina, ar putea fi administrate.

Xilitolul este un indulcitor artificial utilizat de multi oameni diabetici si oameni care au dieta restrictiva. Xilitolul poate cauza scaderi dramatice si rapide ale glucozei sangvine la caini si leziuni posibil fatale ale ficatului. In cazul in care cainele consuma xilitol, chiar si dintr-o guma fara zahar, induceti voma si contactati medicul veterinar.

 

Ultima modificareJoi, 10 Mai 2018 19:46
Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul 

Website www.veterinarul.ro