Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Sfaturi pentru siguranta inotului la caini

Termenul de „inot cainesc” nu a fost inventat in zadar. Multi caini adora sa inoate la fel de mult ca si oamenii, iar momentele placute petrecute in zonele cu apa reprezinta experiente de neuitat ale verii. Dar trebuie sa aveti grija atunci cand animalul dvs. de companie se afla in preajma apei, deoarece chiar si cei mai puternici si entuziasti inotatori pot avea probleme. Elementele cheie ale protectiei cainilor in timpul inotului sunt preventia, anticiparea si atentia.

Preventia

Niciun caine nu ar trebui lasat nesupravegheat in preajma unui ochi de apa, al unei balti mari sau a unui rau. Este recomandata imprejmuirea piscinelor cu gard, pentru o siguranta sporita. Daca acest lucru nu este posibil, acestea ar trebui echipate cu sisteme de alarma care sa se declanseze la tulburarea suprafetei apei de catre un copil sau un animal de companie aflat in cadere, si cu rampa de iesire pentru acesta.

Preventia mai inseamna, de asemenea, sa va invatati animalul ce trebuie sa faca in piscina. Cainii nu retin intotdeauna ca treptele exista doar pe o anumita parte a bazinului, si pot obosi in timp ce incearca sa iasa afara din apa. Daca animalului dvs. ii place inotul, instruiti-l in timp ce va aflati in apa, pentru a-l invata unde sunt treptele si pe unde poate iesi din bazin. Unele rase de caini, precum buldogul, mopsul si bassetul, nu au conformatia corporala necesara pentru un inotator abil, si trebuie invatati cum sa inoate. 

Dresajul pentru obedienta este foarte important. Cainele ar trebui sa vina atunci cand este chemat, chiar si in timp ce inoata. Pentru situatiile de urgenta, tineti mereu la dvs. jucarii pentru aport. Un caine care se aventureaza intr-o zona periculoasa pentru a recupera o jucarie sau un bat, poate fi ademenit cu usurinta la mal pentru a recupera un alt obiect. Acest lucru nu substituie dresajul, insa poate salva viata cainelui.

Anticiparea

Inainte de a permite cainelui sa inoate in ape naturale, cercetati mai intai zona pentru siguranta. Raurile si oceanele isi pot schimba mereu albia si malurile, iar o zona care era canva sigura pentru inot, poate deveni inselatoare. Luati in considerare curentii de apa, mareea, pericolele subacvatice si chiar starea vremii. Vara tarziu, algele care se acumuleaza la suprafata apelor statatoare pot deveni toxice, producand substante care pot cauza moartea animalului daca sunt inghitite impreuna cu apa. Pentru siguranta, tratati-va cainele ca si cum ar fi copil: mai bine preveniti decat sa va para rau. 

Unul dintre cele mai utile lucruri pe care le puteti face este sa faceti un curs sau cititi informatii despre primul ajutor si resuscitarea la animale. Un caine aflat in pragul inecului, recuperat din apa, poate fi salvat prin interventie rapida, daca stiti si cum sa o faceti. 

Daca animalul dumneavoastra nu este un bun inotator, achizitionati-i un dispozitiv de plutire propriu. Acestea sunt potrivite in special pentru excursiile cu barca, deoarece au manere solide pentru salvare in cazul in care animalul cade in apa. 

Atentia

Fiti atent la starea generala a cainelui in timp ce se joaca. Retineti faptul ca si cainii care inoata se pot supraincalzi, deci asigurati-le mereu apa proaspata, cu orice ocazie. Atunci cand observati ca animalul oboseste, incheiati plimbarea. Un animal extenuat se afla in pericol de inec.  

Fiti foarte atent in cazul cainilor foarte tineri sau foarte in varsta. Cei tineri se pot panica in apa, iar cei in varsta nu realizeaza ca nu mai sunt atat de puternici pe cat erau candva. Țineti-i aproape de mal, iar sedintele de inot ar trebui sa fie scurte.

Last modified onTuesday, 28 May 2019 16:29
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire