Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Dificultatile respiratorii la pisici 

Dispneea reprezinta un termen care descrie de obicei respiratia greoaie. Pisica dvs. se poate chinui sa inspire, sa expire sau ambele. Ati putea observa chiar si faptul ca pisica manifesta o respiratie zgomotoasa sau ca isi tine gura deschisa.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Semnele imbatranirii la pisicile in varsta

„Exista o intreaga varietate de factori care va ajuta sa recunoasteti semnele senectutii la animalul dvs.; multe dintre acestea sunt similare cu cele de la oameni”, sustine Drd. Dr. Heidi Lobprise, diplomat al Colegiului American de Stomatologie Veterinara si purtator de cuvant al Societatii Internationale de Geriatrie Veterinara (International Veterinary Senior Care Society. Unii dintre acesti factori pot fi mai evidenti, precum intoleranta la efort sau mobilitatea limitata, in timp ce altii sunt mult mai subtili.

Veti dori sa monitorizati obiceiul de hranire al pisicii dvs. si greutatea ei corporala, deoarece obezitatea poate cauza multe probleme, inclusiv osteoartrita si diabet. Un animal prea slab ar putea avea probleme cu dentitia sau cu glanda tiroida. Obiceiurile legate de somn si comportamentul cognitiv trebuie, de asemenea, monitorizate; o pisica care nu este constienta de imprejurimi sau care prezinta dificultati in a recunoaste proprietarii, poate experimenta semne timpurii de dementa. Un indicator al sanatatii pisicii il reprezinta starea blanii acesteia si disponibilitatea animalului de a se ingriji. 

„Un semn de imbatranire mai putin evident, dar la fel de important, este frecventa cu care animalul bea apa si urineaza,” sustine Dr. Lobprise. Cantitatea de apa pe care o bea sau nu o bea animalul, poate ajuta la depistarea multor probleme, de la afectiuni endocrine la afectiuni renale. Este o adevarata provocare sa urmariti aceste semne, mai ales daca detineti mai multe animale, insa trebuie sa gasiti o solutie pentru a le monitoriza. Constientizarea conditiei corporale generale a animalului dvs. va poate ajuta, de asemenea, sa depistati unele anormalitati. 

„Astazi, reusim sa mentinem animalele din ce in ce mai sanatoase, iar pe masura ce acestea inainteaza in varsta, o posibila cauza a mortii o reprezinta cancerul, mai ales in cazul raselor pure. Trebuie sa avem grija la depistarea denivelarilor si formatiunilor ce apar la nivelul pielii”, sustine Dr. Lobprise. 

Si comportamentul pisicii poate reda unele semne ale imbatranirii. Pisicile care sufera de probleme cognitive se manifesta vocal foarte frecvent noaptea, si miauna ca si cum ar fi debusolate. Tind, de asemenea, sa se izoleze mai mult, daca simt ca ceva nu este in ordine, si nu vor manifesta simptome decat intr-un stadiu de boala mai avansat.

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire