Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Scarpinatul intens

Este normal pentru caini sa se scarpine, din cand in cand, dar scarpinatul intens si brusc poate fi un semn al unei reactii alergice. Ca atare, este important sa determinati de ce cainele se scarpina pana se zgarie, mai ales in cazul unui comportament repetitiv, prelungit sau intens.

 

Ce trebuie sa urmariti?

 Un scarpinat intens, brusc cu zgarieturi, mai ales pentru o perioada prelungita de timp, in timpul noptii sau in timpul somnului ar trebui sa va puna mari semne de intrebare. Aceasta se poate manifesta ca prurit, muscaturi, lins si / sau mestecatul uneia sau mai multor parti ale corpului (in termeni tehnici definit ca "prurit").

Cauza primara

 Alergiile, acarienii, infectiile pielii si muscaturile de insecte sunt cele mai comune cauze ale scarpinaturilor intense.

Asistenta medicala imediata

Scarpinatul intens pana la zgariere poate duce la leziuni autoprovocate necontrolate sau, mai grav, in cazul unor reactii alergice, la soc anafilactic.

Ce trebuie sa fac?

Verificati pielea, mai ales in zonele afectate de prurit.

In cazul in care puteti identifica cauza mancarimii - ca  insecte sau paianjeni - indepartati-le.

Aplicarea de comprese reci pe zonele afectate timp de aproximativ 15 minute poate ameliora semnificativ starea.

Anumite sampoane pot fi de un oarecare ajutor temporar, in multe cazuri.

In cazul in care scarpinarea cainelui este intensa, este necesar sa se administreze un antihistaminic si de aceea este nevoie prezentarea de urgenta la un cabinet veterinar. Daca situatia se inrautateste rapid puteti cumpara un antihistaminic injectabil de la cea mai apropiata farmacie si, dupa ce va consultati cu medicul veterinar puteti sa-l administrati de urgenta, urmand sa va duceti imediat la cabinetul veterinar.

In cazul in care scarpinatul continua, sau se inrautateste fara nici o cauza aparenta, duceti imediat cainele la medicul veterinar pentru un examen complet si teste de laborator de baza.

Diagnostic

Diagnosticul implica invariabil un raclat al pielii sau al petelor, tampoane speciale pentru urechi si alte metode specifice pentru analiza pielii si a potentialilor paraziti sau agenti infectiosi. Se poate realiza si un test alergic cutanat.

Tratament

Tratamentul pentru zgarieturi, mancarime, mestecat, lingere, muscare (in general definite ca prurit) necesita un diagnostic initial. Numai atunci se poate determina abordarea corecta a tratamentului. Tratamentul poate include, de la sampoane speciale, unguente, creme cu antibiotice, antifungice pana la tratamente cu antiparazitare si imunosupresoare (cum ar fi corticosteroizi si cysclosporine). Se pot aplica restrictii alimentare si/sau protocoale de hiposensibilizare. 

Profilaxie

Puricii si unii acarieni pot fi preveniti cu o varietate de medicamente prescrise de medici. Adresati-va medicului veterinar pentru un produs si / sau pentru recomandarea medicamentului corect. In caz contrar, alergiile nu au mijloace specifice de prevenire si nu puteti lupta corect cu acestea.

 

Last modified onMonday, 25 April 2016 15:41
Veterinarul Pet

Informatii experte, scrise si verificate de medici veterinari, destinate unei bune informari a celor ce detin si iubesc animalele de companie. 

Website: www.pet.veterinarul.ro