Log in
actualizat: 4:41,4 Aug 2023 Europe/Bucharest

Epilepsie canina

Termenul „epilepsie”, poate fi confuz, deoarece unii autori il utilizeaza pentru a descrie convulsiile recurente de orice etiologie (cauza), in timp ce altii il utilizeaza pentru a specifica convulsiile recurente care nu au legatura cu tulburarile  cerebrale sau a proceselor care stau la baza bolii. 

Resorbtia dintilor la feline /FORL

Resorbtia dintilor este o problema comuna la pisicile domestice. Un procent de peste 40% din populatia felina poate suferi de aceasta problema pe parcursul vietii.

Glaucomul la caini

Glaucomul este o afectiune in care apare o presiune ridicata la nivelul ochiului. Presiunea oculara este reglata in mod normal de catre fluidele care intra si ies, la o rata echilibrata. Daca se produce prea mult fluid sau este drenat prea putin, presiunea de la nivelul ochiului creste, cauzand leziuni retinei si nervului optic. Glaucomul poate fi dureros si aproximativ 40% din cazuri conduc la orbire intr-un an. Daca tratamentul nu este inceput la cateva ore de la cresterea presiunii, vederea va fi probabil pierduta. Glaucomul este o crestere a presiunii din interiorul ochiului, cunoscuta ca si presiune intraoculara (IOP), dupa un punct specific de la care vederea este compromisa sau nu mai poate fi restabilita. Glaucomul este o cauza frecventa a orbirii atat la oameni cat si la animale.

Bolile frecvente ale pisicilor in varsta

O boala frecventa la pisicile batrane, si care poate fi prevenita, este parodontoza, sustin medicii veterinari. Desi nu este intotdeauna grava, aceasta problema se afla printre cele care merita cea mai mare atentie, si poate schimba in mare masura comportamentul animalului, daca este tratata la timp si in mod eficient.

Disfunctia cognitiva la pisicile in varsta

Pe masura ce pisicile imbatranesc, asemeni oamenilor, acestea devin susceptibile pentru diverse boli asociate cu varsta inaintata. Pe masura ce trec anii, functia organelor interne ale acestora se depreciaza tot mai mult, iar eficienta sistemului lor imunitar scade in mod natural. Conform ultimelor cifre de recensamant obtinute de catre Asociatia Medicilor Veterinari din America (AVMA), pe teritoriul Statelor Unite existain prezent aproximativ 82 de milioane de pisici, fata de 71 de milioane, in 2001.

Anemia infectioasa a pisicilor

Anemia infectioasa se poate transmite oricarei pisici prin intermediul puricilor si capuselor care s-au hranit in prealabil pe un animal infectat, insa pisicile cu sistem imunitar slabit sunt supuse unui risc mai mare.

Erlichioza la caini 

Erlichioza este o boala infectioasa transmisibila prin muscatura de capusa, cauzata de microorganisme din genul Ehrlichia, o bacterie ce apartine familiei Ehrlichiaceae. Bacteria ataca celulele sanguine ale cainelui, determinand o infectie cronica.

Dificultatile respiratorii la pisici 

Dispneea reprezinta un termen care descrie de obicei respiratia greoaie. Pisica dvs. se poate chinui sa inspire, sa expire sau ambele. Ati putea observa chiar si faptul ca pisica manifesta o respiratie zgomotoasa sau ca isi tine gura deschisa.

Infectiile cu bacterii din genul Mycoplasma la pisici

Infectiile cu Mycoplasma sunt cauzate de un tip de bacterii care actioneaza asemeni unui hemoparazit, cauzand anemie si alte semne de infectie. Tratamentul cu antibiotice poate fi necesar pentru depasirea bolii, mai ales la pisicile cu un raspuns imunitar slab.

Ce este gripa pisicilor

Termenul de „gripa” a pisicilor se foloseste pentru a descrie simptomele de raceala sau de gripa manifestate la nivelul cailor respiratorii superioare ale pisicilor. Pisicile cu gripa manifesta simptome care includ febra, stranut frecvent, secretii nazale si oculare, pierderea apetitului si apatie.

Cardiomiopatia dilatativa la caini si pisici

Termenul de cardiomiopatie dilatativa (sau dilatatie cardiaca) este folosit pentru a descrie marirea patologica a ventriculelor (camerele inimii din care sangele este impins in restul corpului), cu subtierea peretilor acestora. Odata ce acest lucru se intampla, functia cardiaca incepe sa fie afectata prin scaderea puterii de contractie a miocardului (muschiului cardiac).

Simptomele insuficientei cardiace la caine

Boala cardiaca poate exista fara ca animalul sa fie in „insuficienta cardiaca”. Termenul de insuficienta cardiaca se refera la situatia in care boala cardiaca a ajuns intr-un stadiu terminal, in care inima nu mai reuseste sa compenseze deficitele cauzate de boala si abia atunci incep sa apara simptomele generale ale bolii.

Ce este cancerul mamar la pisici

 Cancerul glandelor mamare la pisici este similar cu cancerul de san de la oameni. Cancerul mamar este de obicei un adenocarcinom malign care apare la unul sau mai multe mameloane ale pisicii.