Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Rosul si clefaitul materialelor textile la pisici

Rosul si clefaitul obiectelor apare relativ rar la pisici. Unele persoane speculeaza faptul ca acesta este un gest de alinare a stresului, sau ca satisface o nevoie de a se juca si a investiga.

Este absolut normal ca puii de pisica sa mestece obiectele pe care le exploreaza, si desii unii isi pierd in timp acest obicei, altii il pastreaza pentru tot restul vietii. Roaderea si clefaitul materialelor textile (de obicei lana reprezinta materialul favorit) se intalneste cel mai adesea la pisicile din rasa Burmeza sau Siameza. Acest lucru sugereaza o predispozitia genetica comparabila cu cea a sindromului obsesiv-compulsiv de la om.
Pisicile care prezinta un comportament intens de clefaire pot distruge imbracaminte, sosete, paturi, perne si alte obiecte valoroase. Insa acest obicei este important sa fie depistat mai ales pentru faptul ca poate dauna sanatatii acestora. Obstructiile tractului gastrointestinal datorate bucatilor de panza inghitite pot pune in pericol viata pisicii. In plus, cele care obisnuiesc sa mestece material textil, pot roade si obiecte mai periculoase, precum cabluri electrice, sfori rasucite sau chiar piuneze sau ace.

Cum imi impiedic pisica sa mai roada materiale din panza


Va trebui sa va ascundeti, pur si simplu, toate obiectele de valoare sau periculoase care pot fi roase si sa lasati la indemana doar cateva materiale textile fara valoare, pe care pisica sa le poata roade, atata timp cat aceasta nu inghite prea multa panza. Puteti incerca, de asemenea, sa alternati periodic obiectele pe care le poate roade pisica. Jucariile din cauciuc pentru caini, unse cu ulei de peste, o aripioara de pui bine coapta sau orice alt os cu putina carne pe el, chiar si hrana uscata pentru pisici, pot satisface in conditii de siguranta nevoie felinei de a roade.
Pisicile care rod din obisnuinta obiecte nepotrivite, precum textilele, pot avea nevoie si de alte mijloace prin care sa isi satisfaca nevoia de a mesteca ceva.

Un ansamblu de joaca, achizitionat sau construit acasa, ce cuprinde spatii inguste, trepte pentru catarat, jucarii cu iarba pisicii care atarna de acesta sau alte obiecte care atrag atentia, le poate ocupa timpul pisicilor. In plus, incercati sa va petreceti cat mai mult timp jucandu-va cu acestea. Panglicile ce atarna, bilele ce se clatina sau mingiile de ping-pong reprezinta obiecte pe care pisica le poate "vana", aceasta fiind cu usurinta angajata in joaca si antrenata fizic. Puteti satisface nevoile animalului de a „pescui" prin amplasarea unei mingii mari intr-un bol pentru hrana, sau prin oferirea de jucarii care elibereaza recompense atunci cand sunt miscate sau zgariate.

Stropirea materialelor preferate cu sprayuri repelente cu gust respingator pentru animale poate, de asemenea, sa calmeze obiceiul de a roade. Se recomanda alternarea locatiei si a tipurilor de materiale de ros stropite, pentru ca animalul sa creada ca toate materialele textile au un gust neplacut. Deoarece pisica dvs. nu ar trebui sa stie de dinainte ce materiale sunt stopite sau nu cu substante repelente, substanta pe care o folositi nu ar trebui sa aiba un miros respingator. In cele din urma, in cazuri extreme, medicul veterinar poate prescrie animalului medicamente care sa-i amelioreze nevoia de a roade sau de a clefai obiecte. Insa, aceste medicamente nu vor altera capacitatea pisicii de a face acest lucru.

Last modified onSunday, 01 April 2018 16:59
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire