Log in
actualizat: 4:41,4 Aug 2023 Europe/Bucharest

Teckelul, un catel curajos si inteligent

Teckelul ar putea fi cel mai mic dintre caini, dar este cel mai mare in spirit. Forma sa distinctiva atrage mai intai atentia, dar oamenii care il cunosc ii apreciaza caracterul, inteligenta, spiritul de vanatoare si devotamentul absolut fata de oamenii sai.

Tonkinese, o pisica prietenoasa si deschisa

Un anumit numar de rase de pisici au fost create prin utilizarea Siamezei ca si baza si apoi prin incrucisarea acesteia cu alte rase pentru a aduce trasaturile dorite, precum culori noi, diverse modele sau lungimi ale blanitei. Tonkinese este un astfel de amestec, creat prin incrucisarea siamezei si a birmanezei.

Top 10 rase de pisici cu cele mai bune personalități

Dacă ești un viitor părinte de animal de companie în căutarea prietenului felin perfect, este greu să știi ce rasă să alegi. Cu zeci de rase de pisici, veți avea o mulțime de opțiuni. În ciuda reputației lor de a fi distante și imprevizibile, multe pisici sunt membri adorabili ai familiei, fiecare cu propriile trăsături și personalități care le fac speciale. Din fericire, am alcătuit o listă cu primele 10 rase de pisici cu cea mai bună personalitate pentru a vă face alegerea următorului pisoi mai ușoară. În cazul în care nu vei dori să aduci în familie o pisică de rasă, poți întotdeauna să adopți o pisică de rasă comună (europeană) pentru locuința ta. Acestea sunt animale de companie extrem de prietenoase și iubitoare și vor aduce o mulțime de zâmbete de fețele membrilor familiei tale. 

Totul despre ingrijirea Dragonului barbos australian (Agama cu barba)

Nativi ai desertului australian, dragonii barbosi (Pogona vitticeps) sunt membri ai familiei Agama care includ dragonii cu guler (Chlamydosoaurus kingii) si dragonii asiatici de apa (Hydrosaurus amboinensis). Dragonii barbosi ating in general o lungime de 61 cm. (inclusiv coada). Masculii tind sa fie mai mari decat femelele si sa aiba capul mai mare. Numele dragonilor barbosi provine de la extinderea pielii de sub maxilar sau „barba”, atunci cand sunt intr-o postura defensiva. Dragonii barbosi traiesc in medie 8-10 ani. Maturitatea sexuala este atinsa intre 8 si 18 luni, desi activitatea sexuala poate sa inceapa inainte de varsta de 12 luni.

Toyger, pisica perfecta pentru orice familie

Rasa Toyger cuprinde pisici de talie medie si a fost creata prin incrucisarea unei pisici Bengaleze cu o pisica domestica cu par scurt, cu model de blana tigrat. Aceasta este o pisica domestica, fara sange de felina salbatica, dar care a fost creata pentru a avea pe blana dungi ramificate de culoare neagra sau cafenie pe un fond portocaliu, care se aseamana cu tiparul de culoare al tigrului.

Vizsla cu par sarmos, un caine de vanatoare, calm si loial

Vizsla cu par sarmos este un caine de vanatoare cu capacitate de urmarire si recuperare. A fost crescut pentru a lucra in campii, paduri si apa. Vizsla cu par sarmos este inrudit cu rasa Visla, dar acestea sunt rase distincte si sunt inregistrate separat. In primul rand, Vizsla cu par sarmos  este cunoscut pentru ca este un caine de vanatoare eficient, dar asta nu-l impiedica sa fie un tovaras de familie bun - daca este plasat intr-o familie activa care ii dreseaza, face exercitii cu acesta si ii ofera atentia de care nevoie. 

Yorkshire Terrier, un catel independent si curajos

Rasa are o vechime de circa 100 ani, dar originile sale nu sunt intru-totul cunoscute. Cand muncitorii scotieni din industria textila au migrat din Scotia in Anglia la jumatatea secolului al XIX-lea, acestia au adus cu ei diferiti caini terrieri, care erau folositi la vanarea sobolanilor. De-a lungul timpului, acesti terrieri au fost imperecheati intre ei rezultand intr-un final si Yorkshire Terrier-ul.

Abonează-te la acest feed RSS