Log in
actualizat: 4:41,4 Aug 2023 Europe/Bucharest

Regina lumii pisicilor: Descoperă Pisica Persană, blândă și seducătoare

Persana, cunoscută drept „regina" lumii pisicilor", se remarcă prin blana sa luxuriantă și seducătoare, chipul său adorabil și personalitatea sa liniștită. Deși este o pisică care necesită îngrijire sporită și poate întâmpina unele probleme de sănătate, pentru mulți, farmecul și temperamentul său îi eclipsează dezavantajele. Persana ocupă primul loc în topul celor mai populare rase de pisici din America de Nord și, posibil, chiar din lume. A devenit în vogă în perioada victoriană, deși exista cu mult timp înainte de atunci. Cu toate acestea, se cunosc puține detalii despre istoria sa timpurie.

Saint Bernard, un caine sociabil si prietenos

Saint Bernard este un caine sociabil si prietenos, care se descurca de minune cu copiii, dand dovada de o rabdare si toleranta remarcabile. Este un caine de talie mare si, desi are un comportament linistit, nu este potrivit pentru a locui intr-un apartament mic din cauza dimensiunii sale. Deoarece rasa a fost dezvoltata pentru a rezista conditiilor extrem de reci din Alpi, au o toleranta scazuta la caldura. Acesti caini adora sa fie alaturi de familia lor si se descurca mai bine atunci cand sunt in casa cu oamenii lor.

Samoyed-ul, cainele care zambeste tot timpul

Zaambitorul Samoyed, supranumit Sammie este unul din cei mai frumosi caini din lume. El iese in evidenta pentru pufosenia sa alba, capul in forma de pana, urechile ciulite si coada stufoasa si incolacita pe spate. In spatele acestui acestui aspect pur arctic se ascunde un caine inteligent, iubitor de distractie si energic. Samoyedul are multe calitati excelente, dar nu este un caine potrivit pentru toata lumea. 

Savannah, o pisica activa si aventuroasa

In cazul in care chemarea salbatica este ceea ce va atrage la pisici, rasa Savannah este cea pe care trebuie sa o luati in considerare. Aceasta rasa a fost creata  prin incrucisarea servalilor africani cu pisici domestice pe care le-au reprodus cu pisici din rase precum: Maul European, pisica Orientala, Savannah, Ocicat si altele, iar aceasta pisica se remarca prin urechile sale mari si petele aurii, argintii sau negre.

Schnauzer-ul Pitic: un companion perfect pentru familie

Schnauzerul Pitic, cel mai mic și popular membru al familiei Schnauzer, a fost dezvoltat inițial în secolul al XIX-lea în Germania, ca un câine de fermă de talie mică. În prezent, această rasă este foarte apreciată în rolul de câine de companie. Se crede că Schnauzerul Pitic provine din încrucișarea Schnauzerilor Standard de dimensiuni reduse cu Affenpinschers și Poodles pentru a obține un Schnauzer de talie mai mică. Acest câine afectuos și vocal este o alegere excelentă pentru o familie activă și iubitoare de animale.

Schnauzer-ul Urias, un ganditor independent foarte inteligent

Schnauzerul urias este cea mai mare dintre cele trei rase de Schnauzer recunoscute. Este un caine de munca care a fost crescut pentru a conduce vitele, precum si pentru a actiona ca un caine de paza a animalelor. Multi oameni cred ca Schnauzerul Standard a fost incrucisat cu Marele Danez si Bouvier des Flandres pentru a produce Schnauzerul Gigant.

Selkirk Rex, o pisica rabdatoare si toleranta

Pisicile cu blana ondulata apar uneori ca rezultat al mutatiei genetice spontane. Rasa toleranta si comoda Selkirk Rex este una dintre acestea, fiind dezvoltata de la o pisica cu blana ondulata gasita intr-un adapost in anul 1987. Aceasta isi ia numele din zona apropaita Muntilor Selkirk.

Abonează-te la acest feed RSS