Log in
actualizat: 3:24,27 Mar 2023 Europe/Bucharest

Perusul, un companion usor de ingrijit

Perusul (Parakeet) : Perusii sunt niste pasarele atat de minunate, incat se pare ca orice iubitor de pasari a avut cel putin unul la un moment dat. Fiind crescuti in captivitate inca din secolul XIX, acestia raman animale de companie foarte populare, fiind intalniti astazi in toata lumea.

Pisica Balineza, o pisica magica

Diferenta principala dintre Balineza si Siameza o reprezinta lungimea blanii, Balineza avand par lung, matasos si stufos. Balineza impartaseste conformatia zvelta, dar cu masa musculara bine dezvoltata, a Siamezei, precum si capul sau ascutit, ochii albastrii, urechile mari de forma triunghiulara si culorile deosebite.

Pisica bengaleza, o pisica vesela si distractiva

Nu va luati o pisica bengaleza daca ceea ce cautati dumneavoastra este o pisica dulce, care sta bland in brate sau o sculptura vie care nu necesita multa interactiune. Pisica bengaleza, inteligenta si curioasa, este foarte activa. Aflandu-se constant in miscare, aceasta adora sa se catere in locurile inalte, adorand sa faca aport si sa mearga la plimbare in lesa si se dezvolta cel mai bine atunci cand ea are acces la un tarc mare in aer liber, unde se poate rasfata cu hobby-ul preferat de privire a pasarilor.

Pisica Bobtail Japonez, simbolul norocului in Japonia

Aceasta pisica iubitoare de distractie aduce noroc oricarei persoane care este suficient de norocoasa sa traiasca cu ea – sau cel putin asa este crezut in locul sau de origine, Japonia. Probabil este adevarat, deoarece cine nu s-ar bucura de petrecerea timpului cu o pisica fericita, jucausa, care se imprieteneste cu toata lumea. Blana sa poate fi scurta sau lunga si are culoare de tip calico, precum si alte culori si modele.

Pisica Chartreux, o pisica blanda si isteata

Aceasta superba pisica de culoare albastrie, care provine din Franta, poseda o blana pufoasa, de lungime medie, cu strat dublu, cu ochi de culori ale Halloween-ului, care variaza de la aramiu la auriu, si cu un corp indesat.

Pisica Cymric, o felina afectuoasa si inteligenta

Pisicile prietenoase si afectuoase din rasa Cymric (se pronunta „chim-ric”) reprezinta o varietate cu par lung a pisicilor Manx fara coada. Exceptand lungimea blanii, cele doua rase sunt identice, cu corp solid, cap rotund, urechi departate si ochi mari si rotunzi. Blana deasa poate avea mai multe culori sau tipare de culoare, inclusiv varietatea tigrata, tortie sau calico.

Abonează-te la acest feed RSS