Log in

Chin-ul Japonez, un clovn neastamparat

Câinele Japanese Chin este un câine de talie mică din familia câinilor toy. Are fața plată și o blaniță lungă și frumoasă. Se crede că acesta provine de la curtea regală chineză, în urmă cu peste 1.500 de ani; unii susțin că acest câine a fost crescut în Coreea și că a migrat de acolo. Este un câine energic și amuzant. În Japonia, Japanese Chin-ul este venerat ca fiind o ființă superioară în comparație cu alți câini. Îi place să se cațere în locuri înalte; Chinul Japonez este adesea descris ca fiind o „pisică în costum de câine", deoarece tinde să fie mai degrabă acrobatic, se cațără des și se curăță singur.

Dalmațianul, un câine vedetă cu aere de clovn

Una din celebrele rase de căței făcută vedetă de marele Disney este fără îndoială Dalmațianul. La lansarea filmului, în 1985, numărul anual de căței dalmațieni înregistrați de American Kennel Club (AKC) a crescut vertiginos de la doar 8.170 de animale la un număr impresionant de 42.816. Ceea ce trebuie să știm însă este că rasa Dalmațiană este o rasă străveche, iar blana sa pătată distinctivă și ținuta atletică apar în arta de acum câteva secole.

Lhasa Apso, un cățel cu un look regal

Acești câini mici, dar puternici, au fost crescuți pentru a fi folosiți ca gardieni în templele și mănăstirile din munții tibetani cu mii de ani în urmă, dar abia în 1933, când Dalai Lama a făcut cadou câțiva câini domnului și doamnei Suydam Cutting din New Jersey, micul câine a devenit popular în America. Lhasa Apso este un câine vesel, în unele cazuri, de-a dreptul clovn acasă, dar este mai distant cu străinii și poate tinde spre un comportament de pază a mâncării și a jucăriilor lor.

Saint Bernard, un caine sociabil si prietenos

Saint Bernard este un caine sociabil si prietenos, care se descurca de minune cu copiii, dand dovada de o rabdare si toleranta remarcabile. Este un caine de talie mare si, desi are un comportament linistit, nu este potrivit pentru a locui intr-un apartament mic din cauza dimensiunii sale. Deoarece rasa a fost dezvoltata pentru a rezista conditiilor extrem de reci din Alpi, au o toleranta scazuta la caldura. Acesti caini adora sa fie alaturi de familia lor si se descurca mai bine atunci cand sunt in casa cu oamenii lor.

Pointerul German cu par scurt, un caine cu aspect nobil care iubeste familia

German Pointer (cu par scurt), Deutscher, Kurzhaariger Vortsehund, Kurzhaar, doar cateva din numele dupa care este cunoscut acest caine minunat. Daca ati vazut vreodata un caine din desene animate descoperind ceva cu o rigidizare rapida a corpului intr-un punct dramatic, atunci ati vazut functia unui Pointer; sau cel putin o versiune foarte exagerata a lui! German Shorthaired Pointer, sau GSP pe scurt este un caine de vanatoare sportiv care a fost dezvoltat in Germania si a fost folosit de-a lungul generatiilor ca un caine de vanatoare universal.

Marele Danez sau gigantul bland

Marele Danez este numit uneori gigantul bland datorita temperamentului sau calm si atent. Le place afectiunea si vor incerca adesea sa se aseze in poala stapanului lor, ca un caine de companie. Le place sa isi multumeasca familia si sunt usor de dresat. Cu toate acestea, trebuie sa tineti cont de faptul ca acesti caini, cu dimensiunile lor mari, pot ajunge cu usurinta la orice suprafata, cum ar fi mesele si blaturile din bucatarie. Coada lor poate fi, de asemenea, o problema si uneori pot rasturna ceva care se afla la nivelul lor, motiv pentru care s-ar putea descurca cel mai bine in case mari. Din pacate, la fel ca multe rase mari, au o durata de viata scurta.

Teckelul, un catel curajos si inteligent

Teckelul ar putea fi cel mai mic dintre caini, dar este cel mai mare in spirit. Forma sa distinctiva atrage mai intai atentia, dar oamenii care il cunosc ii apreciaza caracterul, inteligenta, spiritul de vanatoare si devotamentul absolut fata de oamenii sai.

Ciobanescul german, un protector neinfricat al familiei

Ciobanescul german a fost creat in Germania in 1899 ca un caine de turma. Acest canin loial si hotarat lucra la ferme, avand grija de animale si ajutand la pasunatul oilor. De atunci, s-au extins si au devenit principala rasa de munca pentru politie si armata. Cu o infatisare nobila, au o statura puternica si puternica si o privire intunecata si fixa.

Schnauzer-ul Urias, un ganditor independent foarte inteligent

Schnauzerul urias este cea mai mare dintre cele trei rase de Schnauzer recunoscute. Este un caine de munca care a fost crescut pentru a conduce vitele, precum si pentru a actiona ca un caine de paza a animalelor. Multi oameni cred ca Schnauzerul Standard a fost incrucisat cu Marele Danez si Bouvier des Flandres pentru a produce Schnauzerul Gigant.

Golden Retriever-ul, un companion perfect pentru intreaga familie

Golden Retrieverul este una dintre cele mai cunoscute si populare rase de caini, deoarece este un companion de familie perfect. Aceasta rasa se intelege bine cu alte animale de companie, cu copiii si chiar cu strainii. Un caine energic, caruia ii place sa alerge dupa mingi si sa se joace, Golden Retrieverul este inteligent, loial si este un excelent caine de serviciu, precum si un companion fidel. 

Cockerul Spaniel Englezesc, un catel vesel si devotat familiei

Cockerii englezi sunt cel mai adesea descrisi ca fiind veseli si, in general, este o descriere potrivita. Crescut pentru a scoate vanatul din tufisuri, Cockerul englez este un caine entuziast si activ, cu un nivel ridicat de angajament fata de stapanii sai. 

Mastiff tibetan, un protector feroce al familiei

Inteligent si rezervat, mastifful tibetan este originar din Tibet si este considerat una dintre cele mai vechi rase din lume. In Himalaya exista desene rupestre din Epoca de Piatra care dovedesc ca stramosii acestui caine urias exista de mii de ani. Scopul lor initial era de a pazi si proteja, si inca ofera in mare masura o protectie exceptionala impotriva intrusilor. Rasa are dimensiuni impresionante si este descrisa ca un gardian vigilent, dar distant.

Biewer Terrier, un catel fericit si energic

Terrierul Biewer este o rasa de terrier toy care este strans inrudita cu Yorkshire Terrier. Este un caine foarte vesel, plin de viata si inteligent. Deoarece este o rasa mica, poate fi oarecum dificil de dresat si este nevoie de dedicare si perseverenta pentru a-l dresa complet. 

Samoyed-ul, cainele care zambeste tot timpul

Zaambitorul Samoyed, supranumit Sammie este unul din cei mai frumosi caini din lume. El iese in evidenta pentru pufosenia sa alba, capul in forma de pana, urechile ciulite si coada stufoasa si incolacita pe spate. In spatele acestui acestui aspect pur arctic se ascunde un caine inteligent, iubitor de distractie si energic. Samoyedul are multe calitati excelente, dar nu este un caine potrivit pentru toata lumea. 

Abonează-te la acest feed RSS