Log in
 1. Despre Pisici:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Probleme cu litiera

In toti anii in care a trait cu stapanii sai, Bo a folosit intotdeauna litiera. Chiar si atunci cand uitau sa i-o curete zilnic, el ignora mizeria si folosea litiera ca de obicei. De obicei, era curat si aranjat zilnic. Ieri a fost diferit. Bo a urinat langa litiera de doua ori. Stapanii sai au fost uluiti de gestul sau. Au pus-o pe seama unei greseli nevinovate pana cand s-a intamplat din nou in aceasta dimineata. Ce era in mintea lui Bo?

 Dupa cum se pare, eliminarea necorespunzatoare, o constructie pompoasa pentru neutilizarea litierei este una dintre cele mai intalnite probleme a stapanilor de pisici. Nu trebuie sa fie. Prin intelegerea caracteristicilor unei bai bune din punctul de vedere al unei pisici si recunoasterea faptului ca urinarea in afara litierei poate fi un semn subtil al unei probleme de sanatate, aceste evenimente frustrante pot fi de domeniul trecutului. 

Prima regula este sa presupuneti ca exista un motiv de sanatate pentru schimbarea in comportament. Exista multe cauze, dintre care amintim:

 • Starea de sanatate a vezicii, cum ar fi infectia, cristalele sau pietrele;
 • Boli renale;
 • Artrita;
 • Orice boala care provoaca disconfort sau dureri abdominale.

Consultarea unui medic veterinar si un examen fizic sunt pietrele de temelie pentru crearea unui plan pentru a aborda problemele medicale care pot sta la baza comportamentului. Daca aceste cauze sunt excluse, este timpul sa verificam mediul inconjurator. 

Daca sunt mai multe pisici in casa, ar trebui sa existe mai multe litiere plasate in locuri diferite. Ar trebui amplasate intr-un loc linistit, curatate zilnic si schimbat asternutul complet saptamanal. Cel mai popular asternut igienic din punctul de vedere al pisicii este pamantul, se strange in bulgari si nu este parfumat. 

O schimbare in modul de utilizare al litierei poate fi un semn al stresului asa ca un istoric complet, inclusiv modificarile survenite in rutina zilnica ar trebui discutate. Rezolvarea problemelor cu litiera poate deveni o provocare, dar o abordare organizata, treptata poate fi cheia catre succes. 

Last modified onThursday, 14 April 2016 18:06
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire