Log in
 1. Despre Rozatoare:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre ROZATOARE
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la rozatoare

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea rozatoarelor

Porcusorii de Guineea si copiii

Porcusorii de Guineea si copiii

Copiii si porcusorii de Guineea pot fi prieteni foarte buni. Dar trebuie sa va intrebati daca acestia sunt suficient de...

Cele mai citite articole despre rasele de rozatoare

Istoricul porcusorului de Guineea

Istoricul porcusorului de Guineea

Animalul simplu, dulce si mic pe care il cunoastem ca si porcusor de Guineea are un trecut bogat si exotic...

next
prev

Porcusorul de Guineea ca animal de companie

Oamenii care traiesc cu porcusorii de Guineea cunosc faptul ca pisicile si cainii nu au reusit sa se controleze in momentul in care a venit vorba de iubire si afectiune. Porcusorii de Guinea pot fi creaturi foarte calde. Acestia adora sa fie mangaiati si iubiti pentru a adormi in bratele unei persoane in care au incredere.

Porcusorii de Guineea au o capacitate mare pentru afectiune si le prieste in momentul in care primesc afectiune la schimb. Porcusorii de Guineea nu sunt intotdeauna crezuti a fi creaturi inteligente, dar in realitate, acestia sunt mai inteligenti decat multi oameni ar crede.

Acestia sunt animale inteligente cu structuri sociale complexe care dezvolta relatii individuale cu oamenii si chiar animalele altor specii. In salbaticie, porcusorii de Guineea sunt hrana pentru pradatori si acest lucru ii face suspiciosi prin natura lor. Cum ar putea supravietui altfel? Datorita acestui lucru, ei sunt adesea fricosi si nervosi.

Dar din momentul in care invata ca sunt in siguranta in mediul lor, profunzimea personalitatii lor apare stralucind. In lumea proprietarilor de animale, sunt putine lucruri mai satisfacatoare decat cel de a sti ca porcusorul de Guineea va iubeste si are incredere in dumneavoastra. Aceasta incredere este un lucru pe care va trebui sa il castigati. Veti putea stabili acest tip de raport cu animalul dumneavoastra de companie odata ce veti petrece timp cu el, aratandu-i ca sunteti demni de increderea lui.

Viata alaturi de un porcusor de Guineea inseamna sa stati pe mereu in alerta. Acestia sunt activi si cerceteaza si intotdeauna exploreaza mediul lor. In afara de a fi induiosator, acest tip de comportament poate de asemenea sa ii conduca spre multe probleme. Din acest motiv, proprietarii unui porcusor de Guineea au nevoie sa fie in primul rand vigilenti cu privire la locul in care se afla animalul lor. Multi oameni gasesc suprinzator faptul ca porcusorii de Guineea pot invata sa recunoasca sunetele vocilor oamenilor preferati.

Ei pot de asemenea sa invete faptul ca deschiderea frigiderului inseamna o recompensa si deschiderea unei pungi de plastic inseamna faptul ca mancarea este pe drum. Multi porcusori de Guineea pot de asemenea sa fie antrenati pentru a face o varietate de trucuri simple. Unii porcusori de Guineea talentati pot invata sa utilizeze litiera. Asemeni tuturor animalelor, porcusorii de Guineea au un limbaj corporal pe care ei il folosesc pentru a comunica cu membrii speciei lor. Oamenii care invata sa inteleaga acel limbaj vor intelege mai bine ceea ce porcusorii de guineea le transmit. Din momentul in care exista acest tip de intelegere intre om si porcusorul de Guineea, legatura se adanceste.

Avantajele porcusorilor de Guineea

Din ce in ce mai multi oameni descopera lucrurile pentru care porcusorii de Guineea sunt animale de companie minunate. Unele dintre lucrurile pe care oamenii le apreciaza la porcusorii de Guineea sunt: -

 • acestia nu au nevoie de plimbari lungi sau pauze pentru baie
 • acestia nu au nevoie de mult spatiu
 • ei pot fi antrenati pentru a utiliza litiera
 • ei sunt animale distractive si curioase
 • sunt sociabili si pot crea legaturi cu proprietarii lor si cu alte animale
Last modified onThursday, 18 August 2016 18:56
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire