Log in
 1. Despre Pisici:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Pisica mea este sanatoasa sau nu e?

Pisica mea este bolnava - Veterinarul Pet Pisica mea este bolnava - Veterinarul Pet

Proprietarii de pisici isi cunosc felinele mai bine ca oricine si ei sunt singurii in masura sa aiba un impact major asupra santatii si starii de fericire a pisicii. Iata cateva indicii care va vor ajuta sa va dati dati seama daca exista o problema, din timp. 

 

Pisicile sunt creaturi fascinante si membri importanti in cadrul familiei. Dar nu sunt copii si nici caini. Ele difera de caini si de oameni prin faptul cau au reusit sa supravietuiasca singure timp de aproximativ 10.000 de ani. Fiind creaturi solitare, ele s-au adaptat sa para puternice si sanatoase, chiar si atunci cand nu sunt. 

Din fericire, va puteti da seama daca exista probleme de sanatate, cu aceste indicii: 

 • Daca pisica ta isi schimba rutina sau comportamentul obisnuit. Un exemplu poate fi Mirel care iubeste sa sara si sa se catare si urca si coboara scarile, ca un atlet desavarsit. De la un timp insa, Mirel coboara scarile mult mai incet si nici nu mai face acrobatiile cu care isi obisnuise stapanii. Desi era convins ca schimbarile de comportament se datoreaza varstei, proprietarul l-a adus pe Mirel la cabinetul veterinar. Mirel a fost diagnosticat cu artrita severa la articulatii si genunchi si tratamentul a inceput de indata ce rezultatele testelor au aratat ca el este in rest sanatos. Mirel si-a recapatat statutul de “atletul” familiei si a reinceput sa se catare si sa coboare scarile cu viteza cu care isi obisnuise familia. 

Cazul lui Mirel este unul fericit, din cauza faptului ca a fost diagnosticat si a putut fi tratat si scutit de o viata in durere. 

Iata o lista de schimbari de comportament si de comportamente anormale care indica prezenta durerii sau a unei afectiuni. 

Schimbarile in comportamentul normal: 

 • apetit: cresterea sau scaderea acestuia. 
 • ingrijire: ingrijirea exagerata a unei anumite zone sau totala lipsa de ingrijire. 
 • somnul: dormitul mai mult sau mai putin. 
 • nivelul de activitate: cresterea sau scaderea acestuia. 
 • vocalizarile: miorlaitul in timpul noptii, tinandu-te treaz pana dimineata sau faptul ca nu mai miauna pentru a primi recompense sau mancare precum inainte. 
 • joaca - nu se mai joaca. 

Comportamente anormale: 

 • accidente in afara litierei - fie peste marginea acesteia fie in alt loc. Poate fi atat urina cat si fecale, dar de regula este una sau alta. 
 • agresivitate cu alte animale de companie - aceasta se poate intampla fie la atingere, fie la manipulare in orice moment. 
 • distrugerea mobilierului. 
 • suirea pe dulapuri pentru a fura mancarea oamenilo, lucru pe care nu-l faceau inainte. 

Un alt sfat este sa faceti o poza a pisicii si sa o puneti pe frigider, pentru a o putea vedea frecvent. In fiecare an, faceti alta poza si comparati-o cu cea din anul anterior. Cand vezi o diferenta, contacteaza medicul veterinar. 

Contactati medicul veterinar daca observati oricare din aceste semne. De obicei, afectiunile pot fi prevenite din controale de rutina, prin care se pot identifica si alte probleme intalnite frecvent la pisici, cum ar fi bolile renale sau cele legate de tiroida. 

 

Last modified onTuesday, 12 April 2016 11:47
 • Ustensile necesare: Nespecificat
 • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
 • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire