Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Peste 40 de caini afectati de o boala misterioasa in Norvegia - 25 dintre acestia ar fi murit

Autoritatea Norvegiana de Siguranta a Alimentului a raportat un numar de 40 de caini care au fost afectati de o boala deocamdata necunoscuta, cu voma si diaree. Mai multi caini au murit. Primele cazuri au avut loc in orasul Oslo, insa de atunci au mai fost raportate cazuri similare in alte 13 orase, potrivit bbc.com.

Rezultatele autopsiilor efectuate de catre Institutul veterinar nu au aratat clar daca cele doua bacterii suspecte gasite sunt cauza afectiunii si a mortii. 

Televiziunea de stat NRK din Norvegia a raportat un numar de 25 de caini morti. Datele nu au fost insa confirmate de Autoritatea Norvegiana de Siguranta a Alimentului. 

Un caz similar a fost raportat in cazul unui caine internat la un spital veterinar din Suedia. Cainele s-ar fi imbolnavit dupa ce ar fi participat la un show in orasul Tronheim din Norvegia. Patologii din cadrul Institutului Veterinar din Norvegia au descoperit sange in intestinele a trei caini dar au exclus ca si cauze ale decesului salmonella sau otravirea cu otrava de sobolani. 

Purtatorul de cuvant al Autoritatii Norvegiene de Siguranta a Alimentului Ole-Herman Tronerud a declarat pentru NRK ca afectiunea pare “extrem de grava pentru caine. Dar nu stim inca daca afectiunea este contagioasa sau este doar o serie de cazuri individuale”. 

Autoritatile norvegiene au sfatuit proprietarii de animale sa tina cainii in lesa si sa evite contactul cu alte patrupede. Vom reveni cu informatii de indata ce vom primi mai multe detalii. 

Last modified onMonday, 09 September 2019 19:14
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
{SCPinterestShare href=https://www.pet.veterinarul.ro/index.php/peste-40-de-caini-afectati-de-o-boala-misterioasa-in-norvegia-25-dintre-acestia-ar-fi-murit layout=standard image=https://www.pet.veterinarul.ro/media/k2/items/cache/6187e8e3b292df4bec7f162543eed86b_XL.jpg desc=Autoritatea Norvegiana de Siguranta a Alimentului a raportat un numar de 40 de caini care au fost afectati de o... size=small}