Logo
Print this page

Papagalul Nimfa, o pasare indrazneata

Cu culorile lor vii, cu frizura de tip Mohawk si cu personalitatea lor indrazneata, papagalii nimfa pot fi cu siguranta niste animale de companie minunate, insa cunoasteti suficient de multe lucruri despre aceasta pasare incat sa va luati una acasa si sa o ingrijiti? In ciuda staturii lor mici, aceste pasari necesita multa atentie si ingrijire, deci este important sa va documentati in acest sens inainte de a aduce acasa o nimfa.

 

Iata ce trebuie sa stiti despre aceste pasari frumoase pentru a le putea asigura un trai cat mai adecvat.

De unde provin nimfele?

Nimfele sunt originare din zonele semi-aride ale Australiei si prefera spatiile deschise, in care pot sapa in sol, nu padurile tropicale dese, asemeni altor pasari (precum papagalii), conform Birdlife, cea mai mare organizatie australiana de conservare a speciilor de pasari. Popularitatea nimfei nu este surprinzatoare, deoarece aceasta a fost domesticita cu ani in urma. „Trendul din industria comercializarii papagalilor a trecut de la pasarile de talie mare la cele de talie mica”, sustine Dr. Laurie Hess, membra (practica aviara) a Asociatiei Americane a Practicienilor Veterinari (ABVP) si specialist la Centrul Veterinar dedicat Pasarilor si Animalelor Exotice (Veterinary Center for Birds & Exotics). Datorita dimensiunilor lor mici si a comportamentului mai linistit, nimfele pot fi adesea transportate cu mai multa usurinta decat alte pasari, aspect ce le face sa para mai interesante pentru potentialii proprietari ce sunt interesati de calatorii, sustine Dr. Hess.

Temperamentul si caracteristicile papagalilor nimfa

Si temperamentul nimfei poate contribui, de asemenea, la popularitatea sa ca animal de companie. „Recomand nimfele ca pasari de prima intentie pentru majoritatea familiilor, deoarece acestea reprezinta o varianta de pornire excelenta”, sustine Dr. Hess. „Sunt suficient de mari pentru a avea o personalitate interactiva si pot pronunta cateva cuvinte daca incercati sa le invatati, dar sunt si foarte sociabile, adorand sa isi petreaca timpul alaturi de familia adoptiva. In plus, nu sunt atat de mari incat sa sperie copiii mici.”

Nimfele pot fi jucause si sociabile, sustine Dr. Kimberlee A. Buck, membru ABVP (practica felina, canina si aviara). In general, acestor pasari le place sa interactioneze cu oamenii, insa trebuie manipulate cu blandete datorita dimensiunilor lor mici, sustine expertul. Mai ales copiii trebuie supravegheati in preajma nimfelor, si invatati cum sa le manipuleze cu atentie, fara sa le stranga prea tare pieptul, deoarece se pot sufoca. Asemeni majoritatii pasarilor, nimfele tind sa aiba o durata de viata destul de mare si pot depasi varsta de 20 ani, sustine Dr. Hess, iar de aceea este important sa tineti cont de faptul ca prietenul dvs. inaripat va va fi alaturi mult timp.

In plus, daca deja mai detineti o pasare, va trebui sa va ganditi mai bine inainte de a va decide sa va achizitionati o nimfa, daca nu intentionati sa le tineti in colivii separate. ”Nu puteti generaliza modul in care o pasare se va intelege cu alta, decat daca acestea cresc impreuna inca de cand acestea erau pui”, sustine expertul. „Nimfele pot interactiona si cu alte pasari, dar nu va recomand sa le tineti in aceeasi colivie.”

Last modified onFriday, 06 April 2018 19:13
logo euroveterinarian
2009 - 2018 © Revista Veterinarul FERMA & Asociatia Euroveterinarian
Toate drepturile rezervate. Copierea, distribuirea, transmiterea si folosirea neautorizata a materialelor de pe acest website sunt strict interzise fara acordul scris al Asociatiei Euroveterinarian. Responsabilitatea privind continutul materialelor revine autorilor. Toate materialele de pe acest website sunt protejate de Legea privind drepturile de autor.