8 ani Colectia Veterinarul
Log in
 1. Despre Caini:
 2. Boli
 3. Urgente
 4. Ingrijire
 5. Rase
 6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Ce reprezinta spumele de la gura la caini

Spuma de la gura este un simptom pe care, pentru multi ani, oamenii l-au asociat cu rabia. In timp ce...

Ce reprezinta voma cu sange

Voma ocazionala este normala la caini, dar daca sangele este prezent, atunci voma este considerata severa si ar trebui luata...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Otravirea medicamentoasa la caini

Supradozarea neintentionata cu medicamente veterinare si ingestia accidentala cu pastile de uz uman si veterinar sunt cauzele cele mai comune ale otravirii la animale. Produsele veterinare, in special, sunt deseori aromate pentru a incuraja ingerarea, iar acestea vor fi consumate cu siguranta daca sunt descoperite.

 

Multi oameni ofera medicamente fara prescriptie cainilor, fara aprobarea medicului veterinar, pentru a trata o varietate de simptome; ei considera ca ceea ce functioneaza pentru oameni, functioneaza si pentru caini. Din nefericire, acest lucru nu este corect. Medicamentele administrate cainilor in dozajele pentru oameni sunt deseori toxice - si unele medicamente de uz uman nu pot fi administrate cainilor, indiferent de cantitate.

Antiinflamatoarele des utilizate precum ibuprofenul si acetaminofenul, sunt o problema in special. Cainii si pisicile nu au enzimele necesare pentru a detoxifia si a elimina aceste medicamente. Acest lucru conduce la acumularea substantelor periculoase in organismul animalului cand medicamentele sunt metabolizate.

Alte medicamente de uz uman care produc o varietate de efecte toxice si care sunt deseori implicate in otravirea accidentala includ

 • antihistaminicele,
 • somniferele,
 • pastilele pentru dieta,
 • comprimatele pentru inima,
 • comprimatele pentru tensiune arteriala si
 • vitaminele.

Tratamentul:

Daca suspectati ca animalul dumneavoastra de companie a ingerat orice medicament, induceti vomitarea imediat. Sunati medicul veterinar pentru a primi instructiunile necesare. Un antidot specific ar putea fi disponibil pentru medicamentul in cauza.

Preventia:

Otravirea accidentala poate fi prevenita intotdeauna prin consultarea medicului veterinar inainte de administrarea oricarui medicament. Urmati instructiunile exacte pentru frecventa si dozaj. Depozitati toate medicamentele intr-un loc sigur pentru a preveni consumul necorespunzator de catre animale si copii. Nu presupuneti niciodata ca un medicament de uz uman este bun pentru animalele de companie!

Ultima modificareJoi, 10 Mai 2018 19:40
Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul 

Website www.veterinarul.ro