Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

O cercetare de ultima ora poate stabili un nou standard de siguranta pentru produsele de mestecat si jucariile pentru caini

 Un studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania a analizat fortele necesare pentru aparitia fracturilor dentare canine, oferind astfel un nou standard pentru evaluarea consistentei produselor de mestecat si jucariilor pentru caini.

Cercetarea, finantata de Mars Petcare, a analizat intensitatea maxima pe care dintii cainilor o pot suporta inainte de a se rupe si a aratat ca aceasta corespunde fortei de mestecare pe care o are un caine domestic de talie medie.

Rezultatele ofera dovezi clinice solide cu privire la faptul ca obiectele de mestecat cu o consistenta dura pot prezenta un risc pentru fracturarea dintilor canini, datorita fortelor mari cu care cainii le mesteca.

De cativa ani, medicii stomatologi veterinari si-au exprimat ingrijorarea cu privire la legatura dintre obiectele dure de mestecat si numarul tot mai mare de fracturi, cerand sprijin pentru cercetari necesare in acest domeniu.

Norman Johnston, fostul presedinte al Colegiului European de Stomatologie Veterinara si director clinic DentalVets, a declarat: „Ne confruntam cu tot mai multe cazuri de fracturi dentare, cauzate deseori de produse mult prea dure. Aceste fracturi apar cel mai des la dintii principali si pot provoca disconfort si dureri mari cainilor".

Rezultatele studiului ofera producatorilor o metodologie de evaluare a produselor pentru a stabili care dintre ele pot provoca fracturi dentare.

Profesorul Alex Reiter, cel care a condus cercetarea, a declarat: „Rezultatele acestui studiu au demonstrat ca suntem capabili in prezent sa analizam produsele pentru a determina daca pot sau nu provoca fracturi dentare. Studiul ofera oportunitatea de a crea un nou standard de siguranta a texturii si speram ca, in viitor, toate produsele de mestecat si jucariile pentru caini vor fi fabricate in asa fel incat sa putem reduce  sau chiar sa  eliminam riscul fracturilor".

In acord cu viziunea „O lume mai buna pentru animalele de companie”, Mars isi doreste sa colaboreze cu alti producatori, comercianti si medici veterinari pentru a introduce un nou standard in industrie, avand in vedere ca nu exista o limita universala in ceea ce priveste duritatea obiectelelor de mestecat si a jucariilor pentru caini.  

„Produsele de mestecat si jucariile reprezinta o componenta importanta in ingrijirirea cainilor si ii incurajam pe posesorii de animale de companie sa continue sa foloseasca produsele sigure disponibile pe piata. Cu toate acestea, cercetarea a aratat ca unele produse pot afecta sanatatea danturii cainilor”, a adaugat Marie-Louise Bennett, Director de Comunicare Știintifica in cadrul Mars Petcare. "De ani de zile analizam consistenta produselor noastre, dar aceasta cercetare ofera industriei o directie de evaluare a sigurantei tuturor produselor de mestecat si jucariilor de pe piata. De asemenea, ofera producatorilor posibilitatea de a lucra alaturi de medici veterinari pentru a dezvolta produse inovatoare care pot fi mestecate in siguranta de caini, oferind, totodata, beneficii importante de igiena orala."

Concluziile studiului s-au bucurat de sustinerea medicilor veterinari specialisti, printre care si Colin Harvey, directorul Veterinary Oral Health Council (VOHC®), care declara ca cercetarea ofera o baza stiintifica pentru determinarea limitelor recomandate de duritate pentru jucariile de mestecat si pentru recompensele comestibile pentru caini, lucru care ar reduce numarul fracturilor dentare.

Aceste descoperiri si standarde sunt sustinute de medicii veterinari specializati in stomatologie, precum si de Consiliul Sanitar Veterinar pentru Sanatate Orala, institutie care a revizuit cercetarea.

Last modified onTuesday, 17 September 2019 18:12
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire