Log in
  1. Despre Pisici:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre PISICI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la Pisici

Pancreatita acuta la pisici

Pancreatita acuta se produce atunci cand enzimele digestive sunt activate in interiorul pancreasului. Activarea enzimelor in interiorul pancreasului cauzeaza grave simptome inflamatorii si distrugerea potentiala a acestui organ vital. Acest fenomen poate deveni mult mai grav, aparand complicatii care pot avea efecte asupra multor sisteme si organe ale corpului.

Cele mai frecvente urgente la Pisici

Blocajul urinar la pisici

Un blocaj urinar are loc atunci cand exista o obstructie la nivelul uretrei, canalul care transporta urina dinspre vezica urinara catre orificiul de eliminare a acesteia din corp. In prezenta unei astfel de obstructii, golirea vezicii pisicii devine foarte dificila sau imposibila, ceea ce face ca aceasta afectiune sa puna in pericol viata animalului.

Cele mai citite articole despre ingrijirea pisicilor

Pisica bea multa apa

Pisica bea multa apa

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Cele mai citite articole despre rasele de pisici

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisica Scottish Fold/Highland Fold, o pisica dulce si calma

Pisicile din rasa Scottish Fold sunt de talie medie, cu cap rotund si ochi mari si rotunzi, fiind recunoscute pentru...

next
prev

Nu se toaleteaza dupa masa

Veterinarul PET Veterinarul PET

Unul dintre principalele motive pentru care pisicile se curata dupa ce mananca este acela ca in salbaticie, pisicile vor sa se protejeze de animalele de prada si vor sa indeparteze orice urma de sange care ar fi putut ramane pe blana in timp ce vanau sau mancau. Asadar, pisica domestica din ziua de azi continua deprinderile stramosilor sai, curatandu-se dupa ce mananca. Daca descoperiti ca pisica dumneavoastra nu-si petrece timpul ferchezuindu-se dupa o gustare sau o masa, este posibil ca ceva sa fie in neregula. 

 

Afectiunile dentare pot duce la o scadere a timpului alocat curatarii, uneori pot intrerupe total curatarea blanii. Pisicile vor continua sa manance chiar daca le dor dintii, deoarece foare multe pisici inghit mancarea, mestecand foarte putin sau chiar deloc. Dar odata ce si-au satisfacut nevoia de hrana, disconfortul pe care il resimt din cauza gingiilor inflamate sau a dintilor cariati poate duce la decizia ca activitatea de curatare a blanii nu merita durerea resimtita. 

Pisicile mai batrane care sufera de disfunctii cognitive, si pisoii stresati, care au probleme in impartirea casei cu alte pisici, pot de asemenea sa nu se toaleteze dupa ce mananca. Pisica dumneavoastra batrana ar putea avea nevoie de ajutor in sectorul de infrumusetare, iar pisica dumneavoastra sensibila ar putea avea nevoie ca dumneavoastra sa va asigurati ca mananca singura si are ceva timp privat pentru a nu-si face griji in privinta impartirii spatiului cu o alta pisica. 

Daca aveti o pisica care nu se curata dupa ce mananca, este posibil ca aceasta sa fi sarit peste acea lectie la scoala, devenind normal pentru ea sa nu-si faca toaleta dupa masa. Doar ca sa fiti siguri, cand va duceti pisica la examenul anual la medicul veterinar, pomeniti-i faptul ca aceasta nu se curata dupa masa. Medicul veterinar ar trebui sa realizeze un examen medical detaliat, inclusiv sa arunce o privire la dintii si gingiile pisicii. 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire