Log in

Tratarea și prevenirea petelor de lacrimă la câine

Unii stăpâni de animale de companie cunosc prea bine semnele familiare - o pată de culoare roșu închis sau maro în jurul colțului interior al ochilor câinelui dumneavoastră. Deși, în general, nu sunt periculoase sau dureroase în sine, petele de lacrimi la câini sunt inestetice și uneori semnifică o afecțiune medicală subiacentă.  Înțelegând cauza petelor de lacrimi ale câinelui dvs. vă va ajuta să le eliminați și să preveniți apariția lor în viitor.

Etichetat cu

Birouri prietenoase cu animale de companie, voluntariat si hrana pentru un an

Chiar daca in timpul pandemiei s-a observat un trend incurajator in ceea ce priveste numarul de caini adoptati, exista inca multe animale de companie care sunt abandonate - si care au mare nevoie de o casa iubitoare. Mars, unul dintre cei mai mari producatori de hrana pentru animale din lume, proprietarul unor marci populare precum Pedigree si Whiskas, a organizat recent o campanie de voluntariat impreuna cu asociatii sai pentru a atrage atentia asupra nevoilor animalelor din adaposturi. 

Proprietarii de caini japonezi mai in varsta se pot confrunta cu un risc mai mic de dizabilitate decat cei care nu au caini, potrivit unui studiu

O analiza a datelor de la peste 11.000 de adulti japonezi in varsta sugereaza ca persoanele in varsta care detin un caine ar putea prezenta un risc mai mic de dizabilitate decat cei care nu au fost niciodata proprietari de caini. Yu Taniguchi de la Institutul National pentru Studii de Mediu din Tsukuba, Japonia si colegii sai prezinta aceste constatari in revista cu acces liber PLOS ONE din 23 februarie 2022.

Cele mai multe rase de caini sunt foarte consangvinizate

Un studiu realizat in SUA, la universitatea UC Davis sugereaza ca inmultirea consangvinelor contribuie la cresterea bolilor si a costurilor de ingrijire a sanatatii. Rasele de caini sunt adesea recunoscute pentru trasaturile distinctive - picioarele scurte ale unui Teckel, fata zbarcita a unui Pug, blana patata a unui Dalmatian. Din pacate, genetica care confera diferitelor rase atributele lor particulare este adesea rezultatul consangvinizarii.

Etichetat cu

Studiile arata ca ar trebui luate in considerare si provocarile legate de detinerea animalelor in timpul pandemiei, alaturi de potentialele beneficii

Proprietarii de animale raporteaza deseori ingrijorari legate de ingrijirea animalelor in timpul pandemiei, sugereaza noi cercetari. De asemenea, studiul a aratat ca proprietarii si-au sporit aprecierea fata de animalele lor in timpul primei perioade de carantina. In aceasta perioda s-a exprimat frecvent notiunea ca oamenii „nu ar putea trai” fara animalel lor si ca acestea erau „trimise de Dumnezeu” sau un „colac de salvare” in pandemie. 

Abonează-te la acest feed RSS