Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Ce reprezinta imposibilitatea de a sta in picioare?

Poate fi foarte ingrijorator si inspaimantator sa observati ca, dintr-o data, cainelui dvs. incep sa ii slabeasca picioarele iar acesta isi pierde capacitatea de a sta in picioare.  Acest proces se poate instala in mod natural, odata cu varsta, sau poate fi cauzat de catre un accident sau de o boala. Unele dintre cauzele frecvente sunt urmatoarele:

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Noile tehnologii utilizeaza programe pentru a antrena cainii mai eficient

Cercetatorii de la Universitatea North Carolina State au dezvoltat si utilizat o suita de tehnologii personalizate care permit un antrenament autonom computerizat al unui caine, cu un computer care raspunde efectiv la limbajul corporal al cainelui.

 

„Abordarea noastra poate fi utilizata pentru a antrena cainii eficient”, spune David Roberts, un asistent profesor la disciplina de informatica de la NC State si co-autor al lucrarii.
„Noi utilizam senzori pentru hamurile personalizate ale cainilor pentru a monitoriza postura acestora, iar computerul consolideaza comportamentul adecvat cu rapiditate si cu o consistenta aproape perfecta”.

„Intrucat tehnologia integreaza principiile fundamentale ale invatarii animale intr-un sistem computerizat, noi suntem increzatori ca aceasta va putea fi aplicata unei game largi de comportamente canine”, spune Alper Bozkurt, un asistent profesor la inginerie electrica si computerizata si co-autor al lucrarii. ”De exemplu, ar putea fi utilizat pentru a antrena cainii de serviciu mult mai repede. In cele din urma, noi credem ca tehnologia va fi utilizata concomitent cu antrenamentul realizat de om”.

Hamul se potriveste confortabil pe caini si este echipat cu o varietate de tehnologii care pot monitoriza postura cainelui si limbajul corpului. Fiecare ham incorporeaza de asemenea si un computer de marimea unui pachet de carti care transmite datele prin wireless. Cercetatorii au publicat o lucrare la sfarsitul anului 2014 despre potentialele utilizari ale hamurilor. Pentru studiul actual, cercetatorii au scris un algoritm care declanseaza un sunet de tip beep si care elibereaza recompense pentru caine de la un distribuitor din apropiere de fiecare data cand senzorii hamului cainelui detecteaza ca acesta trece de la a sta la pozitia de sezut. Cercetatorii au trebuit sa se asigure ca semnalele au fost oferite la scurt timp dupa ce postura dorita a fost exprimata si, de asemenea, sa se asigure ca recompensele au fost date doar cand postura corecta a fost oferita. Acest lucru necesita un compromis. In cazul in care algoritmul a durat prea mult pentru a asigura postura corecta 100%, semnalele au fost date prea tarziu pentru a fi eficiente pentru scopul antrenamentului. Dar daca acestea au fost date imediat, atunci exista o rata ridicata de a rasplati o postura gresita.
Pentru a aborda aceste lucruri, cercetatorii au lucrat cu 16 voluntari si cu cainii acestora pentru a optimiza algortimul, prin gasirea celei mai bune combinatii de viteza si precizie. Cercetatorii au comparat mai apoi sincronizarea algoritmului si precizia acestuia cu cele ale unui dresor uman expert.

Algoritmul a fost foarte precis, recompensand comportamentul corespunzator in 96% din cazuri. Dar dresorul uman a fost mai bun – cu o rata de 100% a preciziei.
Totusi, in timp ce raspunsul mediu a fost cam acelasi si la algoritm si la dresor, a existat o variatie destul de mare a timpului de raspuns de la dresor. Algoritmul a fost incredibil de consecvent.

„Variatia conteaza, datorita consecventei care este fundamental importanta pentru toate animalele dresate”, spune Roberts. „Acest studiu a fost dovada unui concept si demonstreaza ca aceasta abordare functioneaza”, spune Bozkurt. ”Urmatorii pasi includ dresarea cainilor pentru a efectua comportamente specifice la comanda si integrarea dresajului computerizat si a celui directionat de om pentru a le folosi in diferite aplicatii pentru cainii de serviciu.”.„Pe termen lung, noi suntem interesati sa folosim aceasta abordare la interactionarea animal-computer pentru a permite cainilor sa ”utilizeze” calculatoarele”, spune Roberts. ”De exemplu, permiterea unui caine dresat pentru detectarea explozibililor de a semnaliza clar si in siguranta cand acesta detecteaza componentele unei bombe, sau permiterea unui caine de alertare pentru diabetici de a utiliza postura fizica si comportamentele pentru a suna dupa ajutor.”.

 

Last modified onMonday, 04 March 2019 20:12
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire