Log in
  1. Despre Caini:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAINI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Centrul de Diagnostic al Bolilor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie de boli sau din selectia de texte Meniu special-tab boli la caini

Cele mai frecvente boli la Caini

Demodecia Canina

In cazul in care cainii mai mari de 18 luni dezvolta demodicoza  se presupune ca ceva este in neregula cu sistemul imunitar al cainelui afectat, deoarece organismul cainelui nu mai supravegheaza numarul normal de acarieni.

Urgentele la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab urgente caini

Cele mai frecvente urgente la Caini

Intoxicatia cu antigel

Gustul dulce al etilen glicolului este atractiv pentru animalele de companie sau pot sa il bea atunci cand acesta a...

De ce tremura cainele

In cazul in care cainele dumneavoastra tremura veti observa miscari involuntate ale corpului sau atunci cand este treaz, miscari ce...

Centrul de ingrijire
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab ingrijire caini

Cele mai citite articole despre ingrijirea Cainilor
De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

De ce cainele meu...isi linge si isi roade membrele?

 Multi proprietari observa acest comportament comun la cainii lor si se intreaba daca ar trebui sa fie ingrijorati.

Registrul Raselor la CAINE
alegeti dintr-o subcategorie sau din selectia de texte Meniu special-tab rasele la caini

Cele mai citite articole despre rasele de Caini
Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Ciobanescul Belgian Malinois, un caine de paza excelent

Inteligent si usor de dresat, ciobanescul Malinois transmite incredere si este un caine de paza si supraveghere exceptional. Activ si...

next
prev

Noi cazuri de diaree sangeroasa la cainii din Norvegia

Astazi Autoritatea Norvegiana pentru Siguranta Alimentelor a adus noi informatii cu privire la raspandirea bolii necunoscute care afecteaza caini in Norvegia. De luni, oficialii au primit sapte noi rapoarte cu privire la caini cu simptome similare ale bolii. Doi dintre acestia au murit. Cazurile sunt din Møre si Romsdal, Akershus, Sogn og Fjordane, Buskerud, Trøndelag si Aust-Agder.

Este vorba de cazuri raportate direct la Autoritatea Norvegiana pentru Siguranta Alimentului si nu ca un feedback prin sondajul trimis medicilor veterinari. Oficialii asteapta mai multe raspunsuri la acel sondaj in zilele urmatoare.

Este important de amintit faptul ca diareea este un simptom frecvent la caini, dar de regula este asociata cu o boala si o gravitate mai putin acuta. Nu este intotdeauna contagioasa si este posibil ca aceste cazuri sa nu fie interconectate, au aratat autoritatile norvegiene intr-un comunicat emis astazi. Prin urmare, toate rapoartele despre cainii cu diaree sangeroasa nu pot fi puse in context pana nu se stie exact cauza efectiva a bolii.
Evaluarile preliminare bazate pe statistici de diagnostic din clinicile veterinare arata ca a existat o crestere clara a cazurilor de diaree sangeroasa de la 20 august anul acesta. Acest lucru coincide cu rezultatele preliminare ale sondajului trimis medicilor veterinari. Se lucreaza in continuare la prelucrarea informatiilor din sondaj, si noi raspunsuri ajung constant la autoritatile norvegiene.
Autoritatea Norvegiana pentru Siguranta Alimentelor urmareste mai multe piste in colaborare cu Institutul Veterinar, in speranta de a gasi cauza numeroaselor cazuri de caini bolnavi si morti din ultima luna.

Din ceea ce se stie pana acum

Ultimele informatii din data de 13 septembrie cu privire la statistica numarului de caini bolnavi de diaree sangeroasa arata 102 cazuri cu severitate variata, incepand din 1 august. Raspunsurile preliminare trimise de catre medicii veterinari arata o recuperare a cazurilor de boala cu diaree sangeroasa la cainii afectati, incepand din 20 august.
In prezent, nu exista trasaturi comune intre cazurile de caini bolnavi in ceea ce priveste varsta, rasa, hranirea, contactul cu alti cani, zonele de plimbare, etc.
Evaluarile initiale au aratat ca in cele mai multe din cazuri acolo unde mai multi caini locuiau in aceeasi gospodarie, doar unul dintre acestia s-a imbolnavit. Acesta lucru poate indica faptul ca o posibila boala nu este foarte contagioasa intre caini. Institutul Veterinar a obstructionat 14 caini, toti prezentand aceleasi semne de inflamatie intestinala. Bacteria Providencia alcalifaciens a fost detectata la zece caini (noua autopsiati si unul viu). Bacteria Clostridium perfringens a fost, de asemenea, detectata la mai multi cani. In prezent, autoritatile nu pot spune daca acestea sunt cauzele simptomelor.
Institutul Veterinar si Autoritatea Norvegiana de Siguranta Alimentelor spun ca pot fi excluse mai multe cauze posibile: parvovirus, circovirus, coronavirus, parazitii Giardia si Cryptosporidium, antrax, tularemia, ciuperca drojdiei, intoxicatia cu iedera otravitoare. Toxiinfectia cu alge si bolile transmise de capuse sunt de asemenea, putin probabile.

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire