Log in
  1. Despre Cai:
  2. Boli
  3. Urgente
  4. Ingrijire
  5. Rase
  6. Cuvinte cheie
Totul despre CAI
alegeti categoria sau cuvintele cheie

Informatii experte, atent selectionate de medici veterinari pentru o buna si corecta informare.

Atentionare!
Aceste informatii sunt atent selectionate si scrise de medici veterinari, dar nu tin loc de consultatie sau examinare medicala. Este important pentru noi, medicii veterinari, ca dumneavoastra sa aveti informatii corecte, prezentate pe intelesul dvs pentru a va creea o idee generala despre problemele cu care va confruntati in relatia cu prietenii necuvantatori. Este important pentru noi sa intelegeti ca pentru siguranta si sanatatea acestor companioni este necesar ca examinarea medicala si tratamentul sa se realizeze doar in cabinetul medical si sub supravegherea unui medic veterinar. Informandu-va corect ne ajutati mult in actul medical, putand astfel sa ne prezentati cat mai in detaliu problemele cu care va confruntati.

Trebuie sa fiti constienti ca acesti mici prieteni dragi nu pot spune ca ii doare, nu pot sa ne arate ce nevoi stringente au, nu pot sa ne raspunda la intrebari. Depinde doar de dvs sa fiti un proprietar responsabil, bine informat, care sa observe la timp orice problema aparuta si care sa poata lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste viata si sanatatea acestor prieteni. Ei depind doar de dumneavoastra si de dragostea pe care le-o impartasiti. Fiti responsabil, informati-va corect si apelati de indata la un medic veterinar ori de cate ori aveti suspiciuni ca prietenul dvs are probleme. Doar astfel putem avea sansa reala de a salva viata si sanatatea companionului dvs.

Va multumim pentru ca ne ajutati sa ne indeplinim misiunea cu succes.

Cele mai frecvente boli la cai

Error: No articles to display

Cele mai frecvente urgente la cai

Error: No articles to display

Cele mai citite articole despre ingrijirea cailor

Ingrijirea cailor pe vreme rece

Ingrijirea cailor pe vreme rece

Caii, avand posibilitatea de a se aclimatiza la vremea rece, de multe ori prefera, si, sunt mai bine, in aer...

Cele mai citite articole despre rasele de cai

Rasa de cai Appaloosa

Rasa de cai Appaloosa

    Appaloosa este o rasa de cai de talie mare originara din Statele Unite. Este unul dintre cei mai colorati si...

next
prev

Lipitanul, balerinul din lumea cailor

 Lipitanul, cunoscut de asemenea ca si Lipizzaner sau Lipitsa, isi are originile in Slovenia de astazi. O rasa rara de cai, este utilizata in zilele noastre in principal pentru calarie.

Caracteristici fizice

Lipitanul are un corp compact, bine format. Capul este lung si drept, marcat de o mandibula pronuntata, ochi expresivi si urechi mari; gatul sau este lung, musculos si arcuit.

O rasa mandra de cai, eleganta sa este demonstrata prin membrele musculoase, mersul armonios si actiunea inalta a genunchilor, ceea ce face ca mersul pe un Lipitan sa fie confortabil. In medie, un lipitan are 152-163 cm inaltime. Spatele unui lipitan este lung. Crupa, totusi, este scurta, lata si usor oblica. Cea mai comuna culoare pentru lipitan este albul, desi acesta se naste in general gri, devenind alb doar la maturitate.

Personalitate si temperament.

Lipitanul este cunoscut ca fiind incapatanat. Cu un lipitan, prin urmare, trebuie multa rabdare si exercitiu, atunci cand vine vorba de antrenare. Insuflarea unui comportament bun se face prin recompensare, dar sa nu va fie frica sa mustrati un lipitan care nu se comporta frumos (desi corectia fizica nu este recomandata).

Istoric si familie

Deseori asociat cu Scoala Spaniola de Calarie de la Viena, lipitanul este o bijuterie pretioasa printre calaretii ecvestri. Rasa isi are numele din orasul Lipizza, in apropiere de granita nord-estica a Italiei. Acum o parte a Sloveniei, Lipizza a apartinut Italiei inainte de Al Doilea Razboi Mondial; chiar si mai devreme, cand rasa a fost dezvoltata, lipitanul a fost considerata rasa de origine austrica. Din acest motiv, lipitanul este recunoscut in general ca rasa de cai din Austria. Cartile de specialitate pentru lipitan au existat din 1701, desi unele sunt incomplete. Din nefericire, lipitanul a devenit o rasa rara, facand ca aceasta sa fie mai populara printre iubitorii de cai.

Last modified onFriday, 09 March 2018 17:39