Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest
Monica Nita

Monica Nita

Editor Revista Veterinarul 

Clinica SMV The Vets

Telefon: 0738 438 387

Email: clinica.13@thevets.ro

Web: http://www.thevets.ro/
Website URL: https://www.facebook.com/thevets.ro

Hranirea serpilor

Toti serpii sunt carnivori stricti. Prada favorita poate varia in functie de specie, insa serpii de dimensiuni relativ mari consuma rozatoare, iepuri, pesti, pasari, soparle si chiar alti serpi, de dimensiuni adecvate pentru pradator. Serpii mai mici se pot hrani cu insecte, cu melci si alte moluste, precum si cu viermi. Majoritatea speciilor captive pot fi hranite cu rozatoare de dimensiuni mici. Speciile mai cunoscute, precum sarpele boa, pitonul, sarpele-sorecar, sarpele de porumb, serpii din genul Pituophi si sarpele de pin, se hranesc cu soareci si sobolani de dimensiuni adecvate pentru acestia. Specia de sarpe recent importata, pitonul regal (Python regius), prefera uneori gerbilii. Serpii mai mari pot fi hraniti, de asemenea, cu iepuri sau pui de gaina.

Abcesul auricular la broastele testoase

Abcesele auriculare sunt foarte frecvente la testoasele de uscat si la cele acvatice sau semi-acvatice, precum testoasele de Florida. Termenul de "abces auricular" este, de fapt, inselator, deoarece aceasa afectiune a testoaselor nu presupune acumulare de puroi. De fapt, abcesul auricular al testoaselor reprezinta aparitia unei formatiuni albicioase de consistenta ferma, care se poate forma lent in interiorul uneia sau ambelor urechi medii. Acesti noduli pot ajunge la dimensiuni destul de mari.

  • Publicat în Boli

Cum invatati animalele de companie exotice cu vizitele la cabinetul veterinar

Verificarile anuale ale starii de sanatate sunt la fel de importante pentru pasari si animale exotice, cum sunt si pentru caini si pisici. Multi proprietari de pasari si animale exotice cunosc acest aspect, dar sunt reticienti in a-si duce animalele la medicul veterinar deoarece cred ca experienta va fi prea stresanta. Totusi, orice stres pe care animalul l-ar putea experimenta este in general depasit de beneficiile generale ale unei examinari veterinare. Iata 10 strategii pe care le puteti utiliza pentru a reduce stresul cand va duceti pasarea sau animalul exotic la o consultatie.

Ce trebuie sa luam in considerare cand adoptam un papagal, un iepure, un porcusor de guineea, o iguana sau alte animale exotice

In momentul in care oamenii aud de adoptarea unui animal de companie se gandesc automat la caini si pisici. Totusi, animalele exotice de toate tipurile pot fi animale de companie excelente, daca adoptatia se face stiind la ce sa va asteptati. De la papagali la iepuri, porcusori de guineea la iguane, chiar si porci vietnamezi – exista o multime de animale de companie care pot trai alaturi de familia dvs. Un loc probabil de la care sa ne incepem cautarea pentru zona in care stam este internetul, sau mai bine, medicul veterinar care ne poate sugera unde sa cautam. Daca aveti de gand sa va luati un animal exotic – cu pene, blana sau solzi – in casa dumneavoastra, este o idee foarte buna sa adoptati unul de la un crescator cu experienta. Tineti minte totusi ca multe animale de companie sunt abandonate si e posibil sa gasiti unul care sa se potyriveasca familiei dvs pe grupurile de animale de pe retelele de socializare. La fel ca si cum ati adopta un caine sau o pisica, este important sa cautati un crescator bine gestionat, curat si organizat la care animalele arata fericite si bine intretinute. Cereti cat mai multe informatii posibile, precum varsta, adapostul anterior, preferintele alimentare si bolile din trecut. Iata cateva dintre indicatiile care trebuie sa le aveti in vedere: