Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest
Veterinarul Pet

Veterinarul Pet

Informații experte, scrise și verificate de medici veterinari, destinate unei bune informări a celor ce dețin și iubesc animalele de companie. 

Website URL: http://www.pet.veterinarul.ro

Border Collie, un câine activ și inteligent

Câinele Border Collie este foarte activ, alert și dornic să aibă un scop. Câinii din această rasă au o inteligență peste medie și sunt foarte antrenabili. Crescuți pentru păstoritul de oi, au un instinct puternic de păstorit. Din nefericire, dragostea pentru adunat oi îi poate determina să urmărească animale, biciclete și mașini. Rasa are nevoie de exerciții fizice și activități zilnice care îi vor provoca. Câinii Border Collie se bucură și se descurcă bine în antrenamentul de agilitate. Fără stimulare fizică și mentală, aceștia pot fi distructivi în gospodărie, mestecând mobilierul, zgârâind la uși, lătrând și urlând în apartament. De asemenea, pot fi predispuși la anxietatea de separare. Datorită stratului lor dens de blană, periajul și pieptănarea zilnică sunt necesare. Acești câini pot fi sensibili la sunet, ceea ce înseamnă că pot fi stresați în timpul furtunilor sau în jurul artificiilor.

  • Publicat în Rase

Șapte sfaturi pentru sănătatea pisoiului

Dacă sunteți un iubitor de animale de companie și ați adus recent un pisoi în familia dvs., există câteva lucruri importante de luat în considerare pentru a vă asigura că pisoiul dvs. se dezvoltă sănătos și fericit. Vizitați veterinarul pentru un control de rutină, alimentați pisoiul cu hrana potrivită, asigurați igiena corespunzătoare, furnizați jucării și timp de joacă, aveți grijă de igiena dentară, și asigurați-vă că pisoiul este în siguranță în casă. Acest articol vă va oferi mai multe detalii despre fiecare dintre aceste sfaturi și vă va ajuta să oferiți pisoiului dvs. cele mai bune condiții pentru a crește și a se dezvolta sănătos.

Panleucopenia felină

Virusul panleucopeniei feline (FPV) este o boală gravă și foarte contagioasă care afectează pisicile. Deși vaccinurile moderne pot preveni în mare măsură această boală, FPV rămâne o amenințare pentru pisicile nevaccinate și pentru cele cu sistemul imunitar slăbit.  FPV este un virus din familia Parvoviridae, care afectează sistemul imunitar al pisicilor, determinând scăderea nivelului de globule albe din sânge, numite leucocite, și cauzând simptome cum ar fi febra, diareea severă, vărsăturile, pierderea apetitului și pierderea în greutate. În cazuri severe, boala poate cauza și moartea pisicii. Virusul este foarte contagios și poate fi transmis prin contact direct cu un animal infectat sau prin contact indirect cu un obiect infectat. De exemplu, o pisică nevaccinată care este expusă la un recipient de apă sau hrană contaminat de un animal infectat cu FPV poate contracta boala.

  • Publicat în Boli

Vaccinarea pisicilor - de ce este importantă

Proprietarii de pisici au responsabilitatea de a le oferi o viață lungă și sănătoasă. Un aspect crucial al acestui lucru este vaccinarea împotriva bolilor. Vaccinurile sunt esențiale pentru prevenirea bolilor la animalele de companie și pentru protejarea lor împotriva bolilor grave și potențial fatale. Iată câteva motive pentru care vaccinarea este atât de importantă pentru pisici: