Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest
Veterinarul Pet

Veterinarul Pet

Informații experte, scrise și verificate de medici veterinari, destinate unei bune informări a celor ce dețin și iubesc animalele de companie. 

Website URL: http://www.pet.veterinarul.ro

Importanța vaccinării și a deparazitării periodice a animalelor de companie

Ca proprietar de animale de companie, responsabilitatea principală este de a asigura sănătatea și bunăstarea prietenilor noștri blănoși. Un aspect esențial al îngrijirii corespunzătoare a animalelor de companie este vaccinarea și deparazitarea periodice. Aceste măsuri de prevenție pot preveni afecțiuni grave, pot proteja sănătatea animalului și pot reduce riscul de transmitere a bolilor între animale și oameni. Acest articol va discuta schema de vaccinare pentru câini și pisici, deparazitarea internă și externă, precum și beneficiile acestor practici pentru sănătatea animalelor de companie.

Prevenirea și tratamentul bolilor parazitare la animalele de companie

Bolile parazitare pot afecta animalele de companie în moduri diferite, având un impact negativ asupra sănătății și bunăstării lor. Prevenirea și tratamentul adecvat al acestor boli sunt esențiale pentru a menține animalele sănătoase și fericite. În acest articol, vom explora paraziții externi și interni, metodele de prevenire și tratament și impactul bolilor parazitare asupra sănătății animalelor de companie.

  • Publicat în Boli

Hrana potrivită pentru vârsta și nevoile specifice ale animalului dumneavoastră

Când vine vorba de a avea grijă de animalele noastre de companie, o dietă echilibrată și adaptată nevoilor lor specifice este esențială pentru a le asigura sănătatea și fericirea pe termen lung. În acest articol, vom discuta importanța hranei potrivite în funcție de vârsta și rasa animalului, hrana specială pentru animalele cu probleme de sănătate și sfaturi pentru a alege cea mai bună hrană pentru animalul dumneavoastră.