Log in
actualizat: 3:24,27 Mar 2023 Europe/Bucharest

Ce mananca iguana verde

Nu va lasati pacaliti de aspectul sau fioros, deoarece iguana verde nu este carnivora. Hrana sa favorita consta in plante cu frunze. Cea mai mare parte a alimentatiei unei iguane verzi din captivitate cuprinde plante cu frunze verzi, legume si fructe. 

 

Pe langa salata proaspata si legumele din supermarket, puteti suplimenta dieta iguanei verzi si cu frunze sau boboci de flori salbatice, hrana comerciala pentru iguane, precum si cu alte suplimente si vitamine. Iguanele sunt active in timpul zilei; administrati-le cea mai mare parte a ratiei zilnice in cursul diminetii. Și oferiti-le intotdeauna suficienta apa de baut, proaspata si curata.

Atunci cand va hraniti iguana, ii puteti oferi in timpul zilei oricat de multe verdeturi echilibrate nutritional. Aceasta nu se va ingrasa daca este hranita cu alimente bogate in fibre. Totusi, unei iguane tinere, aflate in crestere, nu se recomanda administrarea de gustari hipercalorice. Acestea i-ar putea incetini cresterea si i-ar putea preveni atingerea intregului potential genetic.

Nu oferiti niciodata unei iguane alimente bogate in grasimi sau alte tipuri de alimente care nu ii sunt destinate, precum chipsurile, prajiturile, ceaiul, ciocolata, alcoolul, anumite bomboane, cafeina, etc.

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Monica Nita

Editor Revista Veterinarul 

Clinica SMV The Vets

Telefon: 0738 438 387

Email: clinica.13@thevets.ro

Web: http://www.thevets.ro/