Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest

Agresivitatea de pradator la pisici

Pisica mea vaneaza si omoara in curte soareci si pasari. Imi este teama sa nu ne atace gerbilul pe care il avem ca si animal de companie.

O tendinta normala si instinctiva de a vana prada, agresivitatea de pradator, include pandirea, urmarirea si atacarea rozatoarelor si a pasarilor. Acest tip de comportament nu este potrivit atunci cand este indreptat catre oameni, si poate fi suparator atunci cand este directionat catre animalele salbatice si catre animalele de companie mici. 

O pisica aflata la vanatoare manifesta o postura caracteristica. Se furiseaza cu capul lasat in jos si cu coada smucindu-se dintr-o parte in alta, lansandu-se catre prada atunci cand aceasta se afla in raza de actiune. Datorita faptului ca acest comportament este instinctiv, este foarte dificil de controlat. Exista, totusi, cateva strategii eficiente de control.

Daca pisica dvs. manifesta un comportament agresiv de pradator fata de animale de companie mici, precum hamsteri, gerbili sau pasari, este recomandat sa ii blocati accesul la acestea. Daca nu doriti ca pisica dvs. sa vaneze animale libere, considerati inchiderea acesteia la interior. Unele animale salbatice pot fi, de asemenea, alungate de pe propriatatea dvs. prin inlaturarea hranitorilor pentru pasari si prin folosirea unor containere pentru gunoi inchise ermetic.

Montarea unui clopotel pe zgarda din jurul gatului pisicii pentru a-i intui pozitia poate ajuta la dejucarea planului de atac asupra persoanelor. Luati-va precautii in ceea ce priveste sugarii si copiii mici, care sunt vulnerabili in mod special la agresiunile de pradator. 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Monica Nita

Editor Revista Veterinarul 

Clinica SMV The Vets

Telefon: 0738 438 387

Email: clinica.13@thevets.ro

Web: http://www.thevets.ro/