Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest

De ce pisica mea…doarme pe mine?

Mai multi cititori ai revistei ne-au intrebat pe adresa de email a redactiei de ce pisicilor le place sa doarma pe ei. Iata cateva explicatii pe care specialistii in comportament felin le-au dat pentru acest obicei al pisicilor. 

Teoria 1: Poate este doar pentru a se incalzi.

O explicatie posibila este ca pisicile pot fi atrase de caldura noastra corporala. Cand nu este aprins niciun foc sau niciun ventilator de incalzire langa care se aseze, probabil ca cel mai bun loc este langa corpurile noastre (si avand in vedere ca cea mai mare parte din caldura se elimina la nivelul capului, acest lucru ar putea sa-i ofere pisicii un motiv si mai narcisist pentru asezarea ei in timpul noptii).

Teoria 2: Poate mirosul este lucrul care o determina

Din moment ce pisicile au de departe un simt al mirosului superior noua, este posibil ca acestea sa se lase ghidate de miros pana la noi in pat. Ar putea inseamna ca prezenta lor in proximitatea mirosurilor familiare ale membrilor sai sa le ofere un sentiment de siguranta si multumire.

Teoria 3: Poate este vorba despre ceva hormonal

In timp ce cercetarile au aratat ca unii caini pot elimina oxitocina – hormonul pentru starea de bine/iubire –inca nu se poate spune ca se intampla acelasi fenomen atunci cand pisicile intra in contact cu proprietarii. Dar totusi, ele pur si simplu se cuibaresc cu noi doar pentru companie. Poate pisicile noastre chiar ne iubesc pana la urma.

Ultima modificareJoi, 10 Mai 2018 20:00
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul