Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest

De ce pisica mea... se rostogoleste pe spate?

Pisicile sunt deseori etichetate nedrept ca fiind lenese atunci cand, de fapt, ele pot fi destul de expresive si zburdalnice, chiar daca actiunile lor pot uneori sa para incurcate. Ganditi-va la rasucirile pe care acestea le fac pe spate.

Planta catusnica ar putea fi vinovatul, dar exista si alte motive pentru care pisica dumneavoastra ar putea face acest tremur. Desigur ca exista si alte explicatii: scarpinarea pentru o mancarime aparuta brusc sau daca pisica in cauza este o femela necastrata, acesta este un comportament comun dupa imperechere. In plus, unor pisici chiar le place asta.

„Cand noi, oamenii avem nevoie sa ne intindem, ne intindem si asta ne ajuta sa ne simtim bine”, spun specialiștii in comportament felin. „Si unele pisici  par sa se bucure atunci cand se rostogolesc in jurul lor pe spate. E un lucru placut”, mai arata acestia.

Poate fi o modalitate de a arata supunerea si poate fi de asemenea o modalitate de a va invita la joaca. Invitatia de a se juca se poate extinde si mai departe la pisicile partenere. Trebuie doar sa „intelegem" si sa ne dam seama ca este timpul sa ...  incepem sa aruncam soricelul pentru ele. Pe scurt ele spun: „Hei, joaca-te cu mine". "

In unele cazuri, comportamentul porneste din cauza unui motiv, cum ar fi mancarimi ale spatelui si apoi pisica invata ca este, de asemenea, un nou mijloc de a atrage atentia in general. Proprietarul crede ca intinderea pisicii lor este irezistibil de draguta de aceea se apropie si ii ofera pisicii putina atentie. Daca pisica se bucura de atentie, va repeta probabil acest comportament. Exista pisici care au invatat bine lectia si daca nu le acorzi suficienta atentie, vor merge in fata dumneavoastra si vor privi in sus si apoi se vor arunca jos pe spate si se vor gudura. Acesta este semnalul lor: „Hei, ma neglijezi! Da-mi atentie!"

Ultima modificareJoi, 10 Mai 2018 20:19
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Stefan Alexandru

Editor colaborator Revista Veterinarul