Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest

De ce pisica mesteca plantele de apartament

Pisicile care rod plante de apartament sunt de obicei pisici de interior care au acces limitat la iarba sau alt tip de verdeata.

Acestea pot mesteca plante ca si parte a obiceiului normal de explorare si joaca, sau pentru ca pur si simplu simt nevoie de materie vegetala in dieta lor.

In timp ce majoriattea plantelor sunt inofensive, cateva dintre acestea pot fi mortale, inclusiv:

  • Caladium (Caladium spp.)
  • Trestia de zahar salbatica (Dieffenbachia spp.)
  • Iedera englezeasca (Hedera helix)
  • Crinii (Lilium spp.)
  • Vascul (Phoradendron spp.)
  • Leandrul (Nerium oleander)
  • Filodendronul (Philodendron spp.)

Tineti in vedere faptul ca aceasta nu este o lista completa a plantelor toxice. Pentru mai multe informatii, consultati medicul veterinar. Singurul mod prin care puteti asigura atat protectia animalului, cat si protectia plantelor, este acela de a limita accesul pisicii la acestea.

Daca pisica simte nevoia materiei vegetale in dieta sa, ii puteti furniza in acest scop plante alternative, desi este posibil sa mai fie uneori tentata sa le caute tot pe cele initiale. Iarba de ovaz, iarba pisicii si catmint reprezinta toate alternative sigure si placute la gust. Puteti chiar sa adaugati frunze de salata verde sau patrunjel in bolul sau de hrana.

Trecerea la o alimentatie mai bogata in fibre ar putea, de asemenea, sa-i satisfaca nevoile. Plantele de apartament pot fi facute mai putin atractive pentru pisici prin stropirea frunzelor cu apa, apoi presararea acestora cu piper rosu. Utilizarea pentru stropire a unei substante repelente pentru animale, poate indeplini acelasi scop. Mirosul de naftalina al solului poate tine, de asemenea, pisica la distanta.

Capcane sub forma de turn din cesti de plastic pot fi amplasate in jurul ghivecelor cu plante, pentru a speria pisica atunci cand aceasta incearca sa roada planta respectiva. Concluzii Din pacate, acest comportament natural al pisicilor poate fi distructiv pentru interiorul unei case. Ca si proprietari de pisici, trebuie sa gasim un echilibru intre a ne proteja bunurile de valoare si sanatatea animalelor si a satisface nevoile acestora. Impreuna cu medicul veterinar, puteti elabora strategii care va vor permite sa mentineti sanatatea dvs. si a pisicii in bune conditii.

Ultima modificareVineri, 18 Ianuarie 2019 09:43
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Monica Nita

Editor Revista Veterinarul 

Clinica SMV The Vets

Telefon: 0738 438 387

Email: clinica.13@thevets.ro

Web: http://www.thevets.ro/