Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest

Agresivitatea indusa prin mangaiere la pisici

Pisica noastra haraie si scuipa atunci cand incercam sa o inlaturam din patul nostru, desi cauta in mod constant afectiune.

Aceasta pisica incearca sa controleze situatia recurgand la agresivitate indusa prin mangaiere. Alte exemple mai includ pisici care blocheaza accesul spre usa sau care solicita atentie din partea proprietarului, muscandu-l sau agatandu-l cu ghearele in timp ce acesta trece. Semnele acestui tip de agresivitate includ agitarea cozii, lasarea urechilor pe spate, dilatarea pupilelor, maraitul si scuipatul.

Pentru a gestiona aceasta situatie, proprietarii trebuie sa ignore pisica atunci cand aceasta cere atentie si mancare sau doreste sa se joace; aceste recompense trebuie oferite numai atunci cand pisica este calma. Pisicile calme isi tin coada ridicata, prezinta un aspect normal al pupilelor si nu zgarie. Lor nu ar trebui sa li se aplice niciodata pedepse fizice; chiar si o usoara lovire a nasului poate fi intrepretata de catre aceasta ca si intentie de provocare, putand deveni astfel si mai agresiva. Cea mai eficienta reactie la agresivitatea indusa prin starea de spirit este aceea de a ignora complet animalul.

Ultima modificareMarți, 19 Februarie 2019 10:30
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Monica Nita

Editor Revista Veterinarul 

Clinica SMV The Vets

Telefon: 0738 438 387

Email: clinica.13@thevets.ro

Web: http://www.thevets.ro/