Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest

Pisica bea multa apa

Veterinarul PET Veterinarul PET

Ii umpleti pisicii castronul cu apa ca sa observati mai tarziu ca este in continuare plin?

Acest lucru este normal pentru multe pisici, in special pentru cele care sunt hranite cu mancare la conserva. Le veti vedea band apa doar ocazional dar este important sa le oferiti apa proaspata zilnic. Pisicile sunt animale salbatice iar corpurile lor sunt proiectate sa conserve apa. Cat despre dumneavoastra: daca beti multa apa, urina este foarte diluata (deschisa la culoare); daca beti putina, urina dumneavoastra va deveni foarte concentrata (culoare inchisa). Abilitatea de a dilua sau concentra urina depinde de o functionare buna a rinichilor. 

Este necesara o vizita la medicul veterinar daca: umpleti bolul de apa mai des decat sunteti obisnuit, observati ca pisica bea apa mai des/sau descoperiti mai multa urina in litiera. Problemele uzuale care determina o pisica sa bea mai multa apa sunt: diabetul, bolile renale si hipertiroidismul. Vestea buna este ca toate aceste boli pot fi tratate sau tinute sub control, dar asemenea multor probleme medicale, detectarea timpurie va ajuta sa economisiti bani si duce la rezultate mai bune. 

Ultima modificareJoi, 14 Aprilie 2016 18:08
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Veterinarul Pet

Informații experte, scrise și verificate de medici veterinari, destinate unei bune informări a celor ce dețin și iubesc animalele de companie.