Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest

De ce este recomandata sterilizarea pisicilor

Mulți iubitori de pisici consideră că a steriliza/castra pisica nu este necesar. Iată câteva motive pentru care nu e numai indicat, dar și extrem de recomandat să vă sterilizați/castrați pisica/motanul. 

 Controlul populației

Sterilizarea poate ajuta la controlarea populației de pisici și la prevenirea reproducerii necontrolate.

Prevenirea anumitor probleme de sănătate

Sterilizarea poate preveni anumite probleme de sănătate, cum ar fi tumori ale sistemului reproductiv sau infecții ale tractului urinar.

Modificarea comportamentului

Uneori, sterilizarea poate reduce comportamente nedorite, cum ar fi marcarea teritoriului sau agresivitatea față de alte animale sau oameni.

Prevenirea pierderii

Sterilizarea poate reduce tendința pisicilor de a fugi deoarece acestea au o mai mică tendință de a căuta parteneri sau de a pleca de acasă.

Este recomandat să discutați cu medicul veterinar înainte de a decide dacă sterilizarea este potrivită pentru pisica dvs. și când ar fi cel mai bine să se efectueze procedura. De regulă, sterilizarea poate fi efectuată la vârsta de 6-9 luni, înainte de maturitatea sexuală. Cu toate acestea, vârsta optimă poate varia în funcție de rasă, starea de sănătate și alți factori individuali, și trebuie discutată cu medicul veterinar.

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Veterinarul Pet

Informații experte, scrise și verificate de medici veterinari, destinate unei bune informări a celor ce dețin și iubesc animalele de companie.