Log in
actualizat: 7:10,22 Mar 2023 Europe/Bucharest

(P) Cu ce ar trebui sa-mi hranesc cainele pentru a-l mentine sanatos? Principalele reguli pentru alegerea hranei pentru caini

(P) Câinii merită pe deplin denumirea de a fi ,,cel mai bun prieten al omului”. Aceștia sunt animale loiale, inteligente, devotate și foarte afectuoase, iar un beneficiu cunoscut pentru partenerii umani este acela că îmbunătățesc sănătatea fizică și mentală. Nimic nu este mai frumos decât să ai o plimbare lungă cu animalul tău de companie, fie că este vorba de o dimineață răcoroasă sau de o seară cât mai caldă.

Studiile efectuate în acest domeniu au arătat că proprietarii acestui patruped au tensiunea mai scăzută,  colesterol mai mic față de cei care nu au în grija lor câini și totodată, au probabilitatea mult mai mică de a avea probleme de sănătate. Un alt beneficiu este acela că stăpânii de câini au un sistem imunitar mult mai puternic, aceștia reușind să își ajute partenerii să fie mai sănătoși și să le reducă timpul de vindecare al bolilor ori ai virușilor.

Cum poate o mâncare pentru câini să fie una cât mai bună?

Orice cățel are o perioadă rapidă de creștere, dar pe de altă parte, sistemul digestiv și imunitar este unul care se dezvoltă lent, fiind vorba de anumite nevoie nutritive specifice fiecărui tip de cățel în funcție de vârsta acestuia. Dacă este vorba de o hrană care să fie una cât mai completă din punctul de vedere nutrițional și să fie în același timp adaptată nevoilor specifice ale cățeilor, atunci dezvoltarea sănătoasă este direct proporțională cu modelul de hrană și astfel, se pun bazele unui viitor cât mai sănătos pentru patrupedul preferat. 

Câinii sunt acele animale care trec printr-o perioadă a creșterii și dezvoltării cât mai intense. Mai mult, hrana reprezintă un rol important, aceasta jucând rolul esențial în transformarea unui câine de a deveni un adult puternic și cât mai sănătos. Cerințele nutriționale ale fiecărui cățeluș se schimbă după fiecare etapă a drumului până la perioada de adult. Dacă îți dorești să fii alături de cățelul tău în această perioadă a creșterii, trebuie să continui să îi oferi o hrană creată în mod specific pentru căței în creșterea lor până vor ajunge la stadiul de adulți. Ai oportunitatea de a găsi o mulțime de sfaturi utile și produse dintre cele mai bune la un magazin pentru animale – fera.ro. Alimentele care se comercializează pentru câini sunt foarte bine reglementate și au tot fost supuse diferitelor teste cât mai riguroase de către medicii veterinari.

cuceartrebuisa mihranesccainelepentrua lmentinesanatos3

Care este cea mai potrivită hrană pentru câini?

Cea mai bună hrană pentru tovarășul tău canin trebuie să răspundă într-un mod cât mai eficient nevoilor sale nutriționale. Pe de o parte, majoritatea mărcilor de hrană pentru câini care se comercializează au formulele speciale cel puțin  în direcțiile cerințelor minime pentru câini, iar pe de altă parte trebuie să înțelegem că nu fiecare câine are exact aceleași nevoie de nutriție. 

Partenerul canin al omului are nevoie de o gamă cât mai largă de nutrienți în cantități diferite în funcție de vârsta acestora. Nevoile nutriționale ale unui cățel vor fi mereu diferite de nevoile nutriționale ale unui câine adult, de aceea este important să îți hrănești câinele în funcție de vârsta acestuia. Când vorbim de câinii sau cățeii de rase mari, cerințele nutriționale ale acestora sunt total diferite de cele ale câinilor sau cățeilor de rase mai mici.

cuceartrebuisa mihranesccainelepentrua lmentinesanatos1

Așa cum câinele este considerat prietenul cel mai bun al omului și omul trebuie să fie cel mai bun prieten al câinelui atunci când vine vorba de hrana acestuia.

Acesta este un articol plătit. Responsabilitatea privind corectitudinea informațiilor din articol îi revine comerciantului fera.ro

Ultima modificareLuni, 30 Ianuarie 2023 14:32
  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Veterinarul Pet

Informații experte, scrise și verificate de medici veterinari, destinate unei bune informări a celor ce dețin și iubesc animalele de companie.