Log in
actualizat: 4:41,4 Aug 2023 Europe/Bucharest

7 moduri de a pastra siguranta lui Azorel pe drum

Chiar daca vara aproape s-a sfarsit, mai sunt inca iubitori de animale de companie care se pregatesc de vacanta. Desi o pensiune pentru caini poate fi o optiune excelenta, intelegem ca este mult mai mare distractia cand il aveti pe Azorel la bord. 

Urmati aceste sfaturi pentru a asigura o calatorie sigura si confortabila cu masina pentru animalele de companie.

  1. Nu va lasati niciodata animalul de companie nesupravegheat in masina.
  2. Lazile sunt excelente si tin animalele de companie in siguranta. Fixati lada cu o centura de siguranta sau cu un alt ham pentru ca aceasta sa nu se deplaseze sau sa se rostogoleasca in timpul unei opriri bruste. Asigurati-va ca lada este bine ventilata! Lada trebuie sa fie suficient de mare pentru ca animalul dvs. de companie sa se ridice in picioare si sa se intinda putin.
  3. In cazul in care calatoria intr-o lada nu este o optiune, animalul de companie ar trebui sa fie tinut cu ajutorul unei centuri de siguranta sau al unui ham. Exista mai multe optiuni excelente pe piata. Animalele de companie libere va pot distrage cu usurinta atentia, va pot obstructiona vederea sau chiar se pot incurca in pedalele de acceleratie sau de frana.
  4. Fara airbaguri in locurile in care tineti cainele. Airbagurile sunt menite sa se desfasoare si sa protejeze un ocupant uman, dar ar putea face mult rau unui animal de companie.
  5. Impachetati pentru catelul dvs. Asigurati-va ca aveti la dumneavoastra hrana din belsug, apa, o patura sau o jucarie familiara, un ham si o lesa sigure si carnetul de sanatate - in special dovada vaccinului antirabic.
  6. Asigurati-va ca oamenii pot da de dumneavoastra daca animalul dumneavoastra de companie se pierde departe de casa. Toate animalele de companie ar trebui sa aiba intotdeauna zgarda cu detalii de identificare la gat si un microcip, cu informatii actualizate, inclusiv cu privire la persoana de contact in caz de urgenta.
  7. Unor animale de companie le place vacanta, dar urasc drumul pana la destinatie. Exista medicamente speciale impotriva anxietatii si a greturilor pe care vi le pot recomanda medicii veterinari. Acestea sunt foarte eficiente si sigure.  Intrebati medicul veterinar daca exista reglementari speciale de calatorie, in cazul in care doriti sa parasiti tara impreuna cu animalul dvs de companie. 
Veterinarul Pet

Informații experte, scrise și verificate de medici veterinari, destinate unei bune informări a celor ce dețin și iubesc animalele de companie.