Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest

Cum se face un adapost pentru pisici in aer liber

Pisicile isi pot gasi singure adapostul, dar le puteti oferi si optiuni suplimentare unde pot dormi, se pot relaxa, se pot incalzi si pot fi in siguranta. Nu va faceti griji, construirea propriului adapost pentru pisici in aer liber poate fi usor, accesibil si distractiv! Aflati la ce ar trebui sa fiti atenti pentru a construi o casa buna pentru pisici.

Adaposturile nu trebuie sa fie mari sau complicate

Adaposturile mai mari nu sunt intotdeauna mai bune, deoarece caldura se disperseaza rapid. Un adapost de dimensiuni bune ar trebui sa fie de un metru pe un metru si cel putin 18 centimetri inaltime si sa poata gazdui intre trei si cinci pisici, in functie de marimea lor. Daca doar cateva pisici folosesc adapostul, faceti-l si mai mic, astfel incat sa fie nevoie de mai putina caldura corporala pentru a se incalzi.

Usa trebuie sa fie suficient de mare doar pentru pisici

De asemenea, punerea unei clapete de usa peste calea de intrare tine afara aerul rece si potentialii pradatori. De asemenea, asigurati-va ca intrarea este la cativa centimetri deasupra nivelului solului pentru a impiedica ploaia si zapada.

Izolati adapostul cu paie pentru a respinge umezeala

Nu folositi fan sau lucruri precum paturi si prosoape - acestea absorb umezeala ca un burete si fac adapostul sa fie umed si rece. Invatati diferenta dintre paie si fan.

Asigurati-va ca adapostul este nivelat si inaltat

Adapostul trebuie sa fie departe de solul rece pentru a fi protejat de umezeala. Orientati intrarea cu fata spre intrarea ferita de vant si, de preferinta, spre un perete, astfel incat doar pisicile sa poata intra si iesi.

Verificati periodic adaposturile pentru pisici din exterior

Asigurati-va ca sunt in stare buna. De asemenea, verificati intrarile atunci cand ninge semnificativ pentru a va asigura ca pisicile nu raman inzapezite.

Faceti-l atractiv

Daca pisicile nu folosesc adapostul, incercati sa il faceti mai atragator, presarand in interior putina iarba pentru pisici, vita de vie argintie sau dulciuri.

Oferiti mai mult de un singur tip de adapost

Deoarece anumite pisici ar putea fi mai pretentioase cu privire la locul in care le place sa stea, mai multe optiuni sunt intotdeauna un lucru bun.

Oferiti adaposturilor un upgrade

Daca pisicile inca nu folosesc adaposturile din exterior, incercati sa gasiti unde dorm si apoi faceti ce puteti acolo pentru a „imbunatati" locul, cum ar fi adaugarea de paie.

 

  • Ustensile necesare: Nespecificat
  • Activitate necesita specializare?: Nespecificat
  • Recomandarea noastra: Saloane de ingrijire
Veterinarul Pet

Informații experte, scrise și verificate de medici veterinari, destinate unei bune informări a celor ce dețin și iubesc animalele de companie.